Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief Defensie inzake project vervanging F-16

Datum nieuwsfeit: 18-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Brieven van de minister/staatssecretaris van Defensie aan de Eerste/Tweede Kamer der Staten-Generaal

Aan: de Voorzitter van de Vaste Commissie voor Defensie en de Voorzitter van de Vaste Commissie voor Economische Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Uw brief 23 sept. 1999; Uw kenmerk: 34-DEF-99; Ons nummer M99005051 Datum 18 oktober 1999

Onderwerp: Procedureregeling grote projecten voor het project vervanging F-16

In uw brief van 23 september 1999 geeft u aan op welke wijze u de procedureregeling grote projecten wilt hanteren voor het project vervanging F-16 en vraagt u mij om een reactie. Ik kan instemmen met uw voorstel.

In mijn brief van 9 april 1999 (Kamerstuk 26 488, nr. 1) heb ik u ingelicht over de behoefte aan de vervanging van de F-16. U heeft deze brief op 15 april voor kennisgeving aangenomen; daarna is in het kader van het Defensie Materieelkeuzeproces een begin gemaakt met de voorstudie/studiefase. Ik zal u waarschijnlijk eind 2000 informeren over de resultaten daarvan, waaronder de keuze voor het wel of niet participeren in de 'Engineering and Manufacturing Development'-fase van de 'Joint Strike Fighter'.

Voor de op te stellen basisbeschrijving, die u in het kader van de procedureregeling grote projecten uiterlijk februari 2000 verwacht, zal bovengenoemde brief over de behoefte als uitgangspunt dienen. Met ingang van 2001 zal vervolgens in februari een jaarlijkse voortgangsrapportage worden aangeboden.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE,

H.A.L. van Hoof

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie