Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw fietspad in Valtherbos Emmen

Datum nieuwsfeit: 18-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen

Verdere uitbreiding fietspadennet

Nieuw fietspad in Valtherbos

In het Valtherbos ten noorden van de wijk Emmermeer komt een nieuw fietspad naast het reeds bestaande fietspad dat in noord-zuid richting loopt. Het tracé van het nieuwe fietspad loopt in oost-west richting vanaf en langs de onverharde zandweg Reiweg ter hoogte van het waterleidingbedrijf tot aan de Meerbosweg aan de oostkant van het Valtherbos. De totale lengte van het twee meter brede fietspad bedraagt 1.920 meter en creëert voor fietsers diverse aantrekkelijke en gevarieerde circuits voor kortere en langere fietstochten vanaf de woonwijk Emmermeer en Emmerschans door de boswachterij naar onder meer Klijndijk, Valthe, Odoorn en Weerdinge. De aanleg versterkt de verdere inrichting van de boswachterij waarin reeds aantrekkelijke wandelroutes, picknickplaatsen en andere recreatieve voorzieningen bevinden. Het pad wordt bewegwijzerd.

Het fietspad zal versneld worden aanbesteed in verband met subsidievereisten. De gemeente draagt f.240.000,-- bij, zijnde 50% van de totale kosten van het fietspad. De andere 50% bestaat uit EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) gelden. Het fietspad zal voor 1 juni 2000 worden opgeleverd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, Gerjan Grevink, tel. (0591) - 68 55 28.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie