Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg rotonde Randstaddreef Almere-Stad

Datum nieuwsfeit: 18-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 262.1

14 oktober 1999

AANLEG ROTONDE RANDSTADDREEF

De Randstaddreef in Almere-Stad, ter hoogte van de Rijnweg en de Churchillweg, wordt geasfalteerd. Dit is nodig in verband met het ombouwen van deze kruising tot een rotonde. De werkzaamheden beginnen maandag 18 oktober.

Om de werkzaamheden snel en goed te kunnen uitvoeren, is het nodig om zowel de Rijnweg als de Churchillweg ter hoogte van de Randstaddreef tijdelijk voor al het verkeer af te sluiten. Bestemmingsverkeer van en naar de Staatsliedenwijk wordt omgeleid via de Landdrostdreef en een gedeelte van de Churchillweg. Bestemmingsverkeer van en naar de Waterwijk wordt omgeleid via de Markerdreef, de IJsselmeerweg en de Krammerstraat. Deze omleidingen zijn met borden aangegeven.

De Randstaddreef zelf blijft tijdens de werkzaamheden nagenoeg open voor het doorgaande verkeer. Wel wordt het verkeer van twee rijstroken naar één rijstrook teruggebracht. Alleen tijdens het aanbrengen van de asfalttoplaag wordt het verkeer ook daar tijdelijk omgeleid.

De werkzaamheden, die worden uitgevoerd in opdracht van de dienst Gemeentewerken, duren naar verwachting tot uiterlijk eind november. De reconstructie van deze kruising is een onderdeel van een pakket maatregelen dat voortvloeit uit het beleidsplan verkeersveiligheid zoals dat vorig jaar door de gemeenteraad is vastgesteld. Voor het ombouwen van kruisingen tot rotondes wordt bij voorkeur gekozen omdat rotondes vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid een goede oplossing bieden voor het verlagen van de snelheid. Rotondes verkleinen bovendien de kans op verkeersongevallen.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan men terecht bij de regiokantoren van Wijkbeheer in Almere Stad-West en Almere Stad-Oost. Ze zijn respectievelijk te vinden aan de Louis Armstrongstraat 1001 en de Stadhuisbaan 1. Beide kantoren zijn op werkdagen geopend van 09.00-17.00 uur.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie