Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw werk compositiestudenten Rotterdams Conservatorium

Datum nieuwsfeit: 19-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rotterdams Conservatorium

Nieuw werk van compositiestudenten

Van Mexicaans tot expressionistisch; nieuw werk van compositiestudenten

Eind oktober presenteren de compositiestudenten van het Rotterdams Conservatorium hun eindexamenwerken aan het publiek. In het Rotterdams Conservatorium en het Concertgebouw te Amsterdam worden composities ten gehore gebracht van Juan Felipe Waller, Edward Top, Christina Viola Oorebeek en Astrid Kruisselbrink. Zij studeren bij Klaas de Vries en Peter-Jan Wagemans.

Juan Felipe Waller heeft een Mexicaanse achtergrond. De invloeden hiervan zijn duidelijk te horen in zijn compositie Eye Masking. Edward Top koos daarentegen voor het expressionistische stuk Silk Execution, voor een bezetting van vijf trombones, slagwerk, piano en een `valse' harp.

Una cicola innamorata is de titel van de compositie die Christina Viola Oorebeek schreef voor Het Nieuw Ensemble. Tijdens de Gaudeamus Muziekweek ging dit werk reeds in première. Astrid Kruisselbrink tenslotte, kiest in haar compositie Slot voor actieve betrokkenheid van de ruimte. Naast muziek vormt beweging een belangrijk element.

U bent van harte welkom om de nieuwe composities te komen beluisteren. Dat kan op 19 oktober 1999 in het Rotterdams Conservatorium en op 20 oktober 1999 in het Concertgebouw te Amsterdam. Zie ook de agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie