Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgische militairen keren terug uit Kosovo

Datum nieuwsfeit: 19-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Belgische Krijgsmacht

Persmededeling 289 van 18 oktober 1999:

Militairen van BELMED 1 en BELHELI 1 keren terug uit KOSOVO

Op 19 oktober 1999 keren de militairen van het peloton Ambulance terug uit Kosovo. Op 28 juni trokken zij als eerste Belgische eenheid Kosovo binnen. Hun opdracht bestond erin het vervoer van zieken en gekwetsten, zowel burgers als militairen, te verzekeren. Tot op heden werden bijna 500 evacuaties uitgevoerd. Dit peloton van 50 militairen wordt afgelost door BELMED 2 dat onder het commando zal staan van Commandant Martine DIERCKX. Deze militairen zullen morgen hun kantonnement in Kosovo Polje nabij Pristina vervoegen om er de opdracht van hun voorgangers verder te zetten in het kader van de NAVO-troepenmacht (KFOR).

Vijf helikopters A-109 van het 17de Bataljon van het Licht Vliegwezen van de Landmacht hebben hun basis in Petrovec (Skopje) vervoegd op 14 oktober 1999. De manschappen vervoegen op 19 oktober hun kantonnement. Zij zullen deel uitmaken van BELHELI 2 dat in het begin van de maand november zal gestationneerd worden op het vliegveld van Pristina.

In de vroege namiddag keren hun voorgangers van BELHELI 1 terug na een verblijf van één maand in Albanië (AFOR) en drie maanden in Petrovec (Macedonië) waar zij ingezet werden ten voordele van het Hoofdkwartier van KFOR (NAVO strijdmacht in Kosovo). De manschappen zullen landen op de militaire luchthaven van Melsbroek. Vijf helikopters zullen dezelfde dag terugkeren naar hun thuisbasis Bierset.

Voor meer informatie: contacteer SID
Quartier Reine Elisabeth / Kwartier Koningin Elisabeth Tf: 02/701.39.50 - Fax: 02/701.48.62 - email: (press@js.mil.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie