Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Begraven binnen 36 uur na overlijden mogelijk in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 19-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

b>Begraven binnen 36 uur na overlijden mogelijk

(19-10) Het College van B. en W. stelt de Gemeenteraad voor teraardebestellingen binnen 36 uur na overlijden mogelijk te maken. Hiermee is de motie Bourzik (1998) afgedaan. In de motie staat dat er in de islamitische gemeenschap behoefte is om overledenen zo snel mogelijk na overlijden te begraven. Verzocht wordt dan ook overledenen binnen 36 uur te mogen begraven.
In de Wet op de Lijkbezorging staat dat begraven niet eerder dan 36 uur na het overlijden mag gebeuren. Met de ontheffing die het College nu voorstelt is het mogelijk om 7 dagen per week toestemming voor begraven te krijgen.
Islamitisch begraven is al enige tijd mogelijk op de Zuiderbegraafplaats en op de begraafplaats Crooswijk. Op deze begraafplaatsen zijn hiervoor speciale gedeelten gereserveerd en zijn er faciliteiten voor religieuze ceremonieën.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie