Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwegein weigert tariefsverhoging standaardpakket kabel

Datum nieuwsfeit: 19-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein weigert tariefsverhoging standaardpakket

De gemeente Nieuwegein weigert mee te betalen aan de toevoeging van Net 5, TNT Cartoon Networks en BBC World aam het standaard televisiepakket. Dat hebben burgemeester en wethouders deze week besloten tijdens de behandeling van de jaarlijkse rapportage van de REMU. Het college is niet overtuigd van de noodzaak van de toevoeging van deze zenders omdat er geen inzicht bestaat in de behoefte van de Nieuwegeinse kijker.
Met de weigering de kijker 25 cent te vragen voor doorgifte van Net 5 volgen B&W de lijn die de gemeenteraad op 11 maart van dit jaar heeft uitgezet. Door uitbreiding van het standaardpakket met TNT en BBC World zou de consument 50 cent meer moeten gaan betalen. Ook dat wil het college niet zonder een representatief kijk- en luisteronderzoek door kabeleigenaar REMU.

Per 1 juli zijn de kabeltarieven overigens met f 1,55 verhoogd. Deze stijging is het gevolg van een verhoging van de tarieven van Buma/Sena en van de indexering van consumentenprijs. Het college neemt deze verhoging voor kennisgeving aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie