Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongeren Anti Discriminatie Dag Delfzijl succes

Datum nieuwsfeit: 19-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

19-10-1999

Jongeren Anti Discriminatie Dag een succes

De Jongeren Anti Discriminatie Dag die georganiseerd werd door de JongerenRaad Delfzijl is een succes gebleken. Deelnemers aan de dag zeggen dat ze beter inzicht hebben gekregen in het ontstaan van discriminatie. Namelijk uit gevoelens van jaloezie, onzekerheid en onwetendheid. Ongeveer 20 jongeren en 15 genodigden kwamen op 16 oktober jongstleden naar het gemeentehuis in Delfzijl. De toneelgroep ITHAKA speelde korte toneelstukjes. Na elk stukje gaven de aanwezigen de oorzaken van discriminatie aan. Vervolgens heeft de JongerenRaad een discussie geleid waar iedereen zijn of haar mening kon geven over vormen van discriminatie en vooroordelen. Er zijn tijdens de discussie een aantal ideeën naar voren gebracht. Zo is er bijvoorbeeld voorgesteld om een volgende keer personen aan het woord te laten die zelf wel eens gediscrimineerd zijn. De JongerenRaad zal in de vergadering van 12-11-1999 bepalen wat ze met deze ideeën gaat doen.

De lunch werd verzorgd door verschillende mensen die hapjes uit hun eigen cultuur hadden gemaakt. De jongeren en genodigden waren zeer positief over de verschillende gerechten.

s'Middags werden er collages gemaakt met als onderwerp cultuur, geloof en kleding/gedrag. Dit gebeurde onder leiding van Judith de Vries, docente aan het IVAK. De collages zijn echte kunstwerken geworden. Op een nog te bepalen plaats zullen de kunstwerken te zien zijn voor het publiek .

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt Iduna Sanders, telefoon 0596-639945.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie