Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NCD handleiding voor optieregelingen

Datum nieuwsfeit: 19-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NCD

NCD HANDLEIDING VOOR OPTIEREGELINGEN

NCD HANDLEIDING VOOR OPTIEREGELINGEN

Het NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen heeft het boek .Opties voor bestuurders, handleiding voor Commissarissen. uitgebracht, een vervolg op de onlangs door VNO-NCW en het NCD gepresenteerde .Aanbevelingen voor optieregelingen.. Het is met name bedoeld voor commissarissen, want in de praktijk zijn zij het die de bezoldiging van bestuurders dienen te beoordelen en vast te stellen. Het eerste exemplaar is door de samensteller, hoogleraar corporate governance prof. dr. Jaap Glasz, overhandigd aan drs Jaap Peters, ex-voorzitter van de commissie corporate governance.

Goede optieregelingen maken blijkt gecompliceerder dan het lijkt. Het boekwerk bevat daarom een verzameling praktische informatie om tot evenwichtige optieregelingen te komen. Aan de orde komen onder andere wat met opties voor bestuurders wordt beoogd, hoe optieregelingen gestructureerd kunnen worden en wat de consequenties van optieregelingen kunnen zijn. De handleiding wordt vandaag verstuurd aan alle 4.500 NCD-leden en vervolgens aan alle voorzitters van Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen van de beursgenoteerde ondernemingen in Nederland.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Everaldo van Doorn
NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen telefoon: 020-658 02 00, E-mail: (pr.ncd@wisra.nl) Kijk ook op: www.ncd.nl

Het NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen, gevestigd te Badhoevedorp, is een landelijke vereniging van 4.500 directeuren en commissarissen. De vereniging, opgericht in 1953, stelt zich ten doel het persoonlijk functioneren van haar leden zo veel mogelijk te bevorderen. In het verlengde daarvan richt het NCD zich op het bevorderen van de kwaliteit van het management in Nederland. Dat doet het onder meer door kennisoverdracht en uitwisseling van ervaring.

19 okt 99 15:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie