Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief VWS inzake financiering alternatieven dierproeven

Datum nieuwsfeit: 19-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Financiering alternatieven voor dierproeven

Lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal De heer dr. P.B. Boorsma
Postbus 20017
2500 EA Den Haag

GZB/VVB 2007997

19 oktober 1999

Geachte heer Boorsma,

Met betrekking tot uw brief van 5 oktober jl. over de financiering van alternatieven voor dierproeven deel ik u het volgende mede. Tijdens de ambtsperiode van Staatssecretaris Terpstra is het VWS-budget voor onderzoek naar alternatieven voor dierproeven verhoogd met 1 miljoen extra gedurende vier jaar. Deze periode eindigt per 31 december 1999. Zoals ik heb aangegeven in de beantwoording op uw vragen ter zake acht ik het niet verantwoord thans te besluiten de inzet van extra middelen te continueren. Indien het door ZorgOnderzoek Nederland op te stellen effectenoverzicht daartoe aanleiding geeft zal ik mij inspannen om extra middelen vrij te maken.
Aan ZorgOnderzoek Nederland is overigens nog geen opdracht tot het opstellen van een zodanig overzicht verstrekt. Alvorens zulks kan gebeuren is het noodzakelijk dat aan genoemde organisatie middels een brief de opdracht wordt verstrekt een programma op het terrein van de alternatieven voor dierproeven te ontwikkelen. Deze brief is in concept gereed; de vereiste instemming van het ministerie van OC en W ontbreekt vooralsnog. Het subsidie-overzicht waar u naar vraagt, zal u separaat worden toegezonden. Getracht zal namelijk worden dit overzicht voor u zo inzichtelijk mogelijk te maken.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. E. Borst- Eilers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie