Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ambtenaren Drenthe fietsen 75.000 kilometer voor Benin

Datum nieuwsfeit: 19-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Ambtenaren fietsen 75.000 kilometer voor Benin

Assen, 19 oktober 1999
Persberichtnummer 99-175De provincie Drenthe schenkt ruim 3.750 gulden aan een bomenproject in Benin. Tussen 1 april en 1 oktober 1999 fietsten 66 provinciale medewerkers 75.357,5 kilometer van en naar hun werk. Per kilometer verdienden ze daarmee ƒ 0,05 van hun werkgever voor het goede doel.

De provincie is één van de deelnemers aan de Bomenactie van de Centra voor Ontwikkelingssamenwerking Groningen/Drenthe (COS). De bedoeling van de actie was om medewerkers van organisaties in Groningen en Drenthe meer te laten fietsen naar hun werk en daarmee een goed doel te steunen. Als steunbetuiging kon de organisatie haar medewerkers per kilometer sponsoren.

Veel van de provinciale ambtenaren gingen al regelmatig op de fiets naar hun werk. De bomenactie was voor velen een reden om ook het slechte weer te trotseren en fietsten meer kilometers dan normaal. De gereden kilometers werden bijgehouden op een speciaal ontwikkelde fietskalender. In de actieperiode van een half jaar fietsten de deelnemers van de provincie Drenthe ieder gemiddeld
1.141 kilometer. Het eindbedrag gaat via het COS naar de bomenkwekerij in Benin.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie