Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

35 verblijfsgebieden worden 30km zone in Emmen

Datum nieuwsfeit: 19-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen

Gemeente Emmen levert bijdrage aan Duurzaam Veilig Verkeer

35 verblijfsgebieden worden 30km zone

Het college van B&W wil de verkeersveiligheid binnen de gemeente duurzaam vergroten. Daartoe stelt het college voor om 35 selecteerde verblijfsgebieden binnen de gemeente te veranderen van 50 km zone in 30 km zone. Doelstelling is dat in 2002 in deze gebieden het aantal verkeersslachtoffers met 20% is afgenomen.

De landelijke overheid stelt zich ten doel dat in 2010 het aantal slachtoffers met 50% is verminderd en het aantal gewonden met 40%. Om deze doelstelling te bereiken heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat in 1997 een convenant gesloten met de Unie van Waterschappen, het Interprovinciaal Overleg en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Dit convenant beslaat fase 1 van (een) Duurzaam Veilig Verkeer.

Op grond daarvan levert ook de gemeente Emmen een bijdrage aan het realisering van deze doelstelling. Voorgesteld wordt om 35 geselecteerde (verblijfs-)gebieden (ongeveer 300 km openbare weg) te veranderen in 30km zone. Het project waarbinnen dit plaatsvindt heet dan ook 'van 50 naar 30'. In de verblijfsgebieden zullen verkeerstechnische aanpassingen worden aangebracht onder meer zogeheten 'poortconstructies' bij de ingang van de gebieden, wegversmallingen, verkeersborden, verkeersdrempels, wegmarkeringen en dergelijke. De te kiezen maatregelen worden mede bepaald door de inbreng van bewoners in de verblijfsgebieden, beroepsvervoerders en verkeersdeskundigen.

Zodra de gemeenteraad groen licht heeft gegeven voor uitvoering van het plan zal de benodigde subsidie ad f.1.132.800,-- bij het ministerie worden aangevraagd. De totale bijdrage in de kosten door de gemeente bedragen twee miljoen gulden verdeeld over twee jaren van uitvoering. Het college stelt de gemeenteraad voor dit bedrag te betrekken bij de besluitvorming in december over de besteding van het geld voor nieuw beleid. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het plan zal de uitvoering in het eerste kwartaal 2000 beginnen. Eind 2001 zijn de werkzaamheden klaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdelingCommunicatie, Gerjan Grevink, tel. (0591) - 68 55 28.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie