Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerstkaravaan van de Elzas in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 20-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 16 OKTOBER 1999
De Kerstkaravaan en de Elzasser landen van de Kerst.

De kerstkaravaan van de Elzas: donderdag in Utrecht

De Elzas is een streek die van oudsher haar folkloristische tradities, legendes, haar christelijke en heidense rites in ere heeft weten te houden. Bij het naderen van Kerstmis komt de hele bevolking op de been om zich tijdens de vier Adventsweken voor te bereiden op het feest van Kerstmis.

`Kerstmis in de Elzas' heeft - mede door de in 1993 gestarte communicatie-campagnes van de Regionale VVV van de Elzas - zo langzamerhand de reputatie van een bijzonder Kerstfeest verworven. Een communicatiecampagne die sinds twee jaar bestaat uit de promotie van een algemeen kerstthema, in samenwerking met de plaatselijke VVV's. Een thema representatief voor de rijke diversiteit van de regio: de zeven landen van de Kerst in de Elzas.

Elk van deze zeven landen van Kerstmis in de Elzas toont, van het noorden tot het zuiden van de regio, zijn eigen Kerstland: zo is er het land van het Kerstmysterie, het land van het Kerstlicht, het land van de Kerstboom, het land van de Kerstster, het land van de kerstgezangen, het land van de Kerstkleden en het land van de Kerstavond. Zeven verschillende kerstlanden met elk hun eigen identiteit en hun eigen voorbereiding op het feest van het licht. De zeven 'kerstlanden' van de Elzas...

De kerstkaravaan: kennismakingstocht door de zeven kerstlanden.

Dit jaar heeft de Regionale VVV van de Elzas de nadruk willen leggen op het internationale karakter van dit evenement, door de zeven landen naar de mensen in heel Europa te brengen.

Om Kerstmis 1999 te vieren, moest er dus een actie bedacht worden die het einde van deze eeuw waardig is. En zo ontstond de Kerstkaravaan- een ontdekkingstocht door de zeven Kerstlanden in de Elzas - die van
13 oktober tot 21 november rondtrekt om het publiek van 6 grote steden in Frankrijk en in Europa te ontmoeten.

Voor het publiek
Van 20 tot en met 24 oktober staat de karavaan op het Neude te Utrecht. De roadshow is geopend voor het publiek van donderdag 21 oktober tot en met zaterdag 23 oktober van 10.00 tot 19.00 en op de koopavond tot 21.00.

De karavaan bestaat uit drie aaneengeschakelde vrachtwagens, die speciaal voor deze roadshow in Disneyland Parijs ontworpen werden. De drie ruimtes in de vrachtwagens, met een totaal oppervlak van 130m2 symboliseren samen de 7 Kerstlanden in de Elzas

Voorbereiding
Tijdens een wandeling van ongeveer twintig minuten ontdekt u achtereenvolgens de geluiden van de voorbereidingen op de Kerst, de kerstverlichting en kerstversiering in het dorp en de huiselijke gezelligheid. De tocht leidt vervolgens van het mysterieuze, ietwat surrealistische boslandschap, langs een gezellige kerstmarkt naar een warme huiskamer in kerstsfeer.

Dankzij de inzet van diverse technische snufjes (decors met geluiden en geuren en audiovisuele middelen, geïntegreerd in elke étappe van het parcours) worden de bezoekers volledig ondergedompeld in de sfeer van de Kerst in de Elzas.

Wij hopen u van harte te mogen ontmoeten op het Neude in Utrecht of bezoek de internet-site // www.tourisme-alsace.com" om alvast virtueel door het interieur van de Kerstkaravaan te reizen en het decor op afstand te ontdekken.

Perscontacten:

Maison de la France / Anne Tusveld
Prinsengracht 670

1017 KX Amsterdam
Tel:020 - 6202150
fax:020 - 6203339

e-mail: (pers@fransverkeersbureau.nl)

Comité Régional du Tourisme d'Alsace / Fatiha Rachedi
6, avenue de la Marseillaise - BP 219 - F-67005 Strasbourg Tel: +33.3.88.25.39.79/80/81
Fax: +33.3.88.52.17.06
Internet: www.tourisme-alsace.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie