Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onveilige situatie's bij onderverhuur zwemruimte

Datum nieuwsfeit: 20-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Vindplaats 3
Vindplaats 4
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Onveilige situatie's bij onderverhuur

Datum: 20 oktober 1999

Onderzoek en enquetering bij zwembaden en zorginstellingen hebben aangetoond dat onderhuurders van zwemruimte/ hydrotherapieruimte onvoldoende op de hoogte zijn van de Wet Hygiene Veiligheid in Zwemgelegenheden(WHVZ),(te denken valt aan ontruiming/ EHBO etc.).

Deze wet, die niet alle specifieke veiligheidsaspecten van zwem-/ hydroruimten kan waarborgen, geld sinds 1989 voor zwembaden en gaat op 01 januari 2000 ook gelden voor zorginstellingen en onderhuurders.

De Stichting Hydrotherapie Nederland(SHN), een organisatie voor advies, informatie en begeleiding bij warmwateractiviteiten voor medewerkers en zijn gasten, zet vraagtekens bij het huidige 'pleistermanagement' van overkoepelende zwembadorganisaties en overheid.

SHN is nu, na 2 jaar onderzoek en enquetering, tot daden overgegaan en is met 3 specialistische organisaties een samenwerkingsverband aangegaan om kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

De Kerngroep Veiligheid in Zwemgelegenheden, die anderhalf jaar geleden is ontstaan na de (BIJNA)verdrinkingsongevallen tijdens zwemlessen, is op de hoogte gesteld van dit 'particuliere' initiatief.

Maarten Oomen, hydromanager SHN
0347 322 503/ 06 510 200 86/ (shn@multiweb.nl)

Organisatie: Stichting Hydrotherapie Nederland

adres: Rietkamp 79

postcode: 4133 CS

woonplaats: Vianen

Telefoon: 0347 322 503/ 06 510 200 86

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie