Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KWF-jubileummagazine in elke brievenbus

Datum nieuwsfeit: 20-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


NED KANKERBESTRIJDING KWF

KWF-jubileummagazine in elke brievenbus

Amsterdam, 19 oktober 1999

Verantwoording over 50 jaar KWF

JUBILEUMMAGAZINE IN ELKE BRIEVENBUS

De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) laat deze week in elke Nederlandse brievenbus een jubileummagazine bezorgen. Bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan brengt het KWF niet, zoals gebruikelijk een gedenkboek uit, maar het wil als publieksorganisatie verantwoording afleggen aan de hele Nederlandse bevolking.
Het magazine is getiteld .Scoren tegen Kanker'. Hierin wordt door interviews met patiënten en artikelen met onderzoekers een beeld geschetst van 50 jaar kankerbestrijding. Het KWF laat zien hoe de in die periode ontvangen gelden zijn besteed. Het jubileummagazine is bovendien bedoeld als een .bewaarblad' voor mensen die iets over kanker willen nazoeken. Daarom bevat het, behalve interviews en reportages, nuttige adressen en telefoonnummers van instellingen en patiëntenverenigingen. Omdat kanker deze maand in de apotheek centraal staat, kan het blad ook uit de apotheken worden meegenomen.

In het jubileummagazine wordt de huidige stand van zaken rond kanker toegelicht aan de hand van interviews met een Nederlands Elftal van kankeronderzoekers. De vergelijking met de voetbalsport is gekozen omdat zowel kankeronderzoekers als voetballers een strijd aangaan, die zij willen winnen. Dit elftal vertegenwoordigt het hele terrein van kankeronderzoek en -behandeling en is afkomstig uit geheel Nederland. De leden geven in het jubileummagazine een beeld van de ontwikkelingen en toekomstmogelijkheden.
In het blad komen ook patiënten aan het woord. Sommigen hebben bijzondere ervaringen met kanker. Zo is een patiënte tussen de behandelingen door zwanger geworden. Een andere patiënte heeft een baby gekregen nadat bij haar een tumor in de borst was verwijderd. Een patiënt die weet dat hij niet meer zal genezen, kijkt naar de kwaliteit van zijn leven en zijn toekomstverwachting. Een patiënte met waarschijnlijk een erfelijke vorm van borstkanker wacht op de ontdekking van een nu nog onbekend gen, dat haar zekerheid kan verschaffen.
Het blad gaat ook in op de mogelijkheden en beperkingen van preventie door middel van voorlichting en gezond gedrag.

Supporters
Het KWF sluit haar jubileumjaar af met een avondvullend live TV-programma op 29 oktober via de TROS op TV2. Tijdens deze avond gaat het KWF op zoek naar .een stadion vol' nieuwe supporters (donateurs). Zij zullen het Nederlands Elftal van kankerwetenschappers gaan steunen. In het jubileummagazine zit een kaart waarmee men zich als supporter kan opgeven. De kaart is ook te vinden in de AllerHande, in een aantal RTV-bladen en bij de grotere postkantoren.

................................................................

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie