Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw gebouwencomplex op AZG-terrein Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

Nieuwe parkeergarage en gebouwencomplex op AZG-terrein 20 oktober 1999
Het Academisch Ziekenhuis Groningen bouwt in nauwe samenwerking met de gemeente en de Rijksuniversiteit Groningen een nieuw gebouwencomplex op het AZG-terrein. Onder dit gebouwencomplex komt een parkeergarage voor de werknemers van het AZG. Er is plaats voor circa 900 autos. De in- en uitgang van deze parkeergarage komt aan de Antonius Deusinglaan.
Dwars over het AZG-terrein en onder het voorzieningengebouw door, wordt een nieuw fietspad aangelegd tussen de Oostersingel en de Petrus Campersingel. In de architectuur van het voorzieningengebouw wordt hier rekening mee gehouden. De architect van het gebouwencomplex is Wytze Patijn, de huidige rijksbouwmeester en tevens architect van een deel van de nieuwbouw van het AZG.
Voor het voornemen om een voorzieningengebouw voor AZG en RuG te bouwen is een vrijstelling van het huidige bestemmingsplan noodzakelijk. Het gebouw van 10 verdiepingen is twee verdiepingen hoger dan het huidige bestemmingsplan toelaat. Hiervoor wordt vrijstelling van het bestemmingsplan gevraagd van de provincie. Het is de bedoeling dat de bouw van de parkeergarage en het voorzieningengebouw in de zomer van 2000 zal starten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie