Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste woonproject nieuwe stadscentrum Almere opgeleverd

Datum nieuwsfeit: 20-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 267

19 oktober 1999

EERSTE WOONPROJECT NIEUWE STADSCENTRUM WORDT OPGELEVERD

Morgen, woensdag 20 oktober, levert woningbouwvereniging Goede Stede de eerste seniorenwoningen op van het complex de Leerlinghof. De Leerlinghof bestaande uit 76 huurwoningen in de sociale sector
-waarvan 34 seniorenwoningen- en een parkeergarage met 144 plaatsen is gebouwd ter vervanging van de woningen aan de Schipperkade en Brouwerstraat. Deze woningen zijn in april '97 gesloopt om een nieuw stadshart te kunnen realiseren. Het woningcomplex, ontworpen door het Almeerse architectenbureau Teun Koolhaas Associates, is het eerste woonproject van het nieuwe stadscentrum dat wordt opgeleverd.

De familie de Vries en de familie van de Berg die vroeger op de Schipperkade hebben gewoond en plaats moesten maken voor het nieuwe uitgaanscentrum, keren terug naar het hart van Almere. Beide families nemen hun intrek in een appartement van de Leerlinghof. De gemeente Almere en in het bijzonder de dienst Stadscentrum willen dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan. De seniorenwoning van de familie De Vries wordt woensdag 20 oktober om 13.45 uur opgeleverd. Centrummanager Willem Woudenberg heet hen dan feestelijk welkom in hun nieuwe huis. Het appartement van de familie Van de Berg wordt halverwege december opgeleverd. Op 21 december 1999 is de feestelijke opening van de Leerlinghof.

Momenteel wordt er hard gewerkt om van Almere een complete stad te maken. Men moet in Almere kunnen wonen, winkelen, werken en uitgaan. In het nieuwe Stadscentrum bestaande uit een Zakencentrum aan de noordzijde van het station en een Stadshart aan de zuidzijde zullen deze functies dicht bij elkaar te vinden zijn. De woningen aan de Schipperkade en de Brouwerstraat moesten al dertien jaar na de bouw worden gesloopt om plaats te maken voor het uitgaanscentrum in het nieuwe Stadshart. In het uitgaanscentrum komen onder andere een pop- en muziekzaal, een hotel, een bowlingbaan, een megabioscoop, een theater en diverse andere horecagelegenheden.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie