Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese conferentie voor Muziekanalyse

Datum nieuwsfeit: 21-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Europese conferentie voor Muziekanalyse

Van 21 tot en met 24 oktober 1999 zal in Rotterdam de Vierde Europese Conferentie voor Muziekanalyse worden gehouden met als thema: Analysis in Europe Today.

Deze aankondiging is tevens een oproep voor bijdragen.

De vierde Europese Conferentie voor Muziekanalyse zal worden georganiseerd door het Rotterdams Conservatorium onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Muziektheorie (i.o.). De conferentie wordt gedragen door negen verenigingen voor muziektheorie en muziekanalyse uit Engeland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Griekenland en Nederland.

Het thema van de conferentie - 'Analysis in Europe Today'- zal worden uitgediept in een aantal symposia, paneldiscussies en andere sessies.

Daarnaast vindt er een plenaire dagsessie plaats rondom het thema 'Analysis in Europe Today: The Different Traditions'. Tijdens deze dagsessie zullen o.a. de resultaten van een enquête over onderwijsmethoden en theoretisch en analytisch onderzoek in Europa worden gepresenteerd. Voor de deelnemers aan de conferentie is het mogelijk een aantal concerten bij te wonen, waaronder een uitvoering van het Vioolconcert van Ligeti door Irvin Arditti met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Reinbert de Leeuw. Tevens zal ten tijde van de conferentie het Internationale Gaudeaumus Concours voor jonge componisten en uitvoerenden van hedendaagse muziek plaatsvinden.

Voorstellen voor bijdragen kunnen worden ingezonden voor de volgende sessies:

*Fragmentatie en integratie in de Bagatellen op. 126 van Beethoven

*De Trois Poèmes de Mallarmé van Debussy en Ravel

*Ligeti's Vioolconcert: historische reflectie als moderne muziek

*Nicolas Gombert en de parodie

*Interacties tussen akoestische en elektro-akoestische muziek

*Structuuranalyse van geïmproviseerde muziek

De programmacommissie ziet met belangstelling ook andere bijdragen op het gebied van muziektheorie en analyse tegemoet (vrije bijdragen). Individuele bijdragen - bij voorkeur in het Engels, of anders in het Frans of het Duits - mogen niet meer dan 20 minuten duren. Samenvattingen (maximum 500 woorden) moeten op diskette of via e-mail worden ingediend en moeten uiterlijk 1 februari 1999 in het bezit zijn van de conferentie-coördinator Patrick van Deurzen, op onderstaand adres. Samenvattingen in andere talen dan het Engels dienen indien mogelijk vergezeld te gaan van een Engelse vertaling. Het definitieve programma zal in juli 1999 worden aangekondigd.

Programmacommissie:

Jean Michel Bardez (Frankrijk)

Mario Baroni (Italië)

Rossana Dalmonte (Italië)

Patrick van Deurzen (Nederland)

Ludwig Holtmeier (Duitsland)

Nicolas Meeùs (België)

Jean Jaques Nattiez

John Rink (Engeland)

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot: Patrick van Deurzen, Analyse in Europa Vandaag. Rotterdams Conservatorium Pieter de Hoochweg 222 3024 BJ ROTTERDAM, Nederland. tel: 010 4767399, fax: 010 4253262

e-mail: (pdeurzen@xs4all.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie