Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aantal uitkeringen WW in eerste half jaar opnieuw gedaald

Datum nieuwsfeit: 21-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

LISV

Lisv: kerncijfers werknemersverzeker 1e half jaar

Aantal uitkeringen WW in eerste half jaar opnieuw gedaald

Het aantal mensen met een uitkering werkloosheid (WW) is in het eerste half jaar van 1999 met 46.500 gedaald tot 233.800 eind juni, een daling met 16,6. Het aantal WW-uitkeringen daalt in de eerste zes maanden van dit jaar met gemiddeld 7.750 uitkeringen per maand. In de eerste helft van 1999 zijn er 175.500 nieuwe uitkeringen bijgekomen en 222.000 uitkeringen beëindigd.
Het aantal uitkeringen WW heeft alleen te maken met ontslagwerkloosheid en is exclusief bijstandsuitkeringen voor werkloosheid.

Uitkeringen arbeidsongeschiktheid

Het aantal mensen met een uitkering voor arbeidsongeschiktheid was eind juni 906.700. Gegevens over het aantal uitkeringen WAO, WAZ en Wajong in het eerste half jaar van 1999 werden al eerder door het Lisv bekend gemaakt (zie het persbericht van 9 september jl.).

Aantal uitkeringen Ziektewet licht gedaald

Het aantal Ziektewetuitkeringen aan de zogenoemde vangnetgroepen is in het eerste half jaar licht gedaald tot 103.000. Het aandeel van de verschillende vangnetgroepen is vrijwel constant. 43 van de ZW-uitkeringen wordt verstrekt wegens zwangerschap, 32 aan zieke flexwerkers, 20 aan zieke werklozen en 5 aan overige groepen.

Bovenstaande cijfers zijn ontleend aan de Kerncijfers werknemersverzekeringen, 1e half jaar 1999, gepubliceerd door het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv).

..........

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie