Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oud-Hatert herleeft in beelden

Datum nieuwsfeit: 21-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Oud-Hatert herleeft in beelden

In de gemeentelijke wijkpost Hatert is van 21 oktober tot 1 december een tentoonstelling te zien over het oude kerkdorp Hatert.De officiële opening, op donderdag 21 oktober om 17.00 uur, wordt verricht door de samenstellers van het boek 'Hatert, dorp van onze jeugd'. Zij leverden ook de oude foto's, kaarten en knipsels die het materiaal vormen van de tentoonstelling.

Interesse voor het oude kerkdorp en het leven daar in de eerste helft van deze eeuw is er niet alleen bij veel oud-Hatertsen maar ook bij de huidige inwoners van de wijk. Van het boek 'Hatert dorp van onze jeugd' dat in mei 1999 verscheen, zijn na een tweede oplage, al tegen de 2000 exemplaren verkocht. Dit succes vormde voor de coördinator van de gemeentelijke wijkposten in Nijmegen de aanleiding voor de tentoonstelling. Het geheel geeft een goed beeld van het oude Hatert tussen 1900 en 1950 en de veranderingen door de uitbreiding daarna.

De expositie is een uitnodiging aan alle inwoners van Hatert om weer eens, mogelijk ook voor het eerst, binnen te lopen in de wijkpost Hatert. En zo kennis te maken met het informatie- en meldpunt voor wijkbewoners.

De wijkpost Hatert is te vinden in het wijkcentrum Hatert, via hoofdingang Couwenbergstraat 22, of via de eigen ingang van de wijkpost aan de Thorbeckestraat. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de wijkpost, van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie