Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins Bernhard ontvangt Flying Doctors Award

Datum nieuwsfeit: 21-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

21/10/99 Prins Bernhard ontvangt Flying Doctors Award te Paleis Soestdijk

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden heeft donderdagochtend 21 oktober 1999 in Paleis Soestdijk de Flying Doctors Award 1999 ontvangen. De Flying Doctors Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Flying Doctors Gala aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het werk en de doelstelling van AMREF (African Medical & Research Foundation).

Prins Bernhard was bijna 24 jaar lang beschermheer van de Stichting AMREF Flying Doctors Nederland, de stichting die is opgericht met het doel het medisch werk van AMREF te ondersteunen. De Prins heeft regelmatig diverse projecten in Afrika bezocht en toonde daarnaast veel belangstelling voor de fondsenwervende activiteiten, zoals het jaarlijkse AMREF benefit golftoernooi en het Flying Doctors Gala in Noordwijk.

De Flying Doctors Award is dit jaar gemaakt door de kunstenaar Jits Bakker.

Prins Bernhard zou de onderscheiding al op 18 mei in ontvangst nemen (zie RVD-bericht 92 d.d. 10 mei 1999). De ceremonie werd toen uitgesteld omdat de Prins kort daarvoor een operatie had ondergaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie