Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Good Laboratory certificaat bij TNO Preventie en Gezondheid

Datum nieuwsfeit: 21-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TNO

Good Laboratory Practice certificaat bij TNO Preventie en Gezondheid

21 oktober 1999

De divisie Vaat- en Bindweefselonderzoek van TNO Preventie en Gezondheid (TNO-PG) heeft voor het onderdeel Analytische biochemie het certificaat: `Endorsement of Compliance with the OECD Principles of Good Laboratory Practice' (GLP) behaald.

GLP betreft de organisatorische gang van zaken en de omstandigheden waaronder laboratoriumonderzoek wordt voorbereid, uitgevoerd, gecontroleerd, geregistreerd en gerapporteerd.
Het behalen van GLP-compliance bewijst dat TNO-PG er veel aan is gelegen om zo goed mogelijk te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van opdrachtgevers en financiers. Het kwaliteitsniveau koppelt een hoog wetenschappelijk niveau aan een professionele, zakelijk dienstverlening. Vanuit de opdrachtgevers, die registratie van medicamenten nastreven, is er een toenemende vraag om volgens de GLP-richtlijnen te kunnen werken.

De inspectie op grond waarvan het certificaat is verleend, is in september uitgevoerd door de Inspectie Gezondheidsbescherming, Waren en Veterinaire zaken van het ministerie van VWS bij twee units van de divisie Vaat- en Bindweefselonderzoek: de `Lipiden Analyse Groep' en de `Klinische Assay Unit'. Deze units voeren specialistische bepalingen uit vooral op de terreinen van bloedstolling, fibrinolyse, ontsteking en bloedvetten.

De inspecteurs beoordeelden of het laboratoriumonderzoek uitgevoerd werd volgens de beginselen van GLP voor wat betreft de biochemische analyses op bloed en biologische monsters.

Naast deze erkenning heeft TNO-PG al langer het ISO 9001, STERLAB en STERIN certificaat.
Meer informatie:
TNO Preventie en Gezondheid

Contactpersoon:
TNO Wegwijzer
Telefoon 015 269 69 69
E-mail (infodesk@tno.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie