Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oosterhout krijgt "Steunpunt tegen discriminatie"

Datum nieuwsfeit: 21-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Oosterhout krijgt "Steunpunt tegen discriminatie"

Vanaf vrijdag 3 september spreekuur geopend

Vanaf de eerste vrijdag in september heeft het "Steunpunt tegen discriminatie" iedere vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur spreekuur in het informatiecentrum van SWO, aan de Klappeijstraat 44a in Oosterhout. Naast het vaste spreekuur in Oosterhout is het steunpunt alle werkdagen telefonisch te bereiken via het hoofdkantoor in Breda, tel. 076-5309137 of 06-2043008.

Sinds juni van dit jaar is het "Steunpunt tegen discriminatie" actief in de gemeente Oosterhout. Het steunpunt richt zich op het voorkomen en bestrijden van discriminatie op tal van terreinen. Het in Breda gevestigde steunpunt is in Oosterhout weliswaar werkzaam op initiatief van de gemeente, maar heeft een onafhankelijke positie en is niet gebonden aan de gemeente of andere Oosterhoutse instellingen.

Het "Steunpunt tegen discriminatie" is al jarenlang hét aanspreekpunt voor advies en ondersteuning op het gebied van discriminatie. Alle Oosterhoutse organisaties werkzaam in de sectoren onderwijs, wonen, arbeid of welzijn kunnen bij het steunpunt tegen discriminatie aankloppen voor advies of samenwerking in concrete projecten. Voor het onderwijs zijn lespaketten en tentoonstellingen beschikbaar maar ook scholieren die een scriptie schrijven kunnen er terecht.

Voor de Oosterhoutse burger is de functie van het steunpunt als meldpunt voor klachten (discriminatie vanwege huidkleur, afkomst, nationaliteit, levensovertuiging, geslacht of seksuele geaardheid) het meest van belang. Het "Steunpunt tegen discriminatie" verleent concrete ondersteuning aan mensen die met discriminatie geconfronteerd worden. De organisatie heeft een breed scala aan mogelijkheden om problemen op te lossen of te bemiddelen bij conflicten.

Donderdagavond 21 oktober zal het "Steunpunt tegen discriminatie" in Oosterhout officieel geopend worden met een feestelijke bijeenkomst in cultureel centrum De Bussel. De avond zal ondermeer worden opgeluisterd met een optreden van het cabaret van Turkse Troel. Meer informatie over deze opening volgt begin oktober.

Oosterhout, 26 augustus 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie