Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBR: Toename aantal motorexamens

Datum nieuwsfeit: 22-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Toename motorexamens
De laatste drie maanden is het aantal aanvragen voor motorexamens verviervoudigd ten opzichte van die periode in 1998. De afgelopen jaren was het motorexamen steeds minder in trek. In 1995 vroegen nog 76.000 kandidaten het examen aan, het jaar erop waren dat er nog maar 41.000. In 1998 waren de aanvragen voor het examen gedaald naar 27.000.

De belangrijkste oorzaak voor de toenemende belangstelling noemt het CBR de wetswijziging die in juni 1996 van kracht werd. Hierin is bepaald dat jongeren tot 21 jaar eerst moeten rijden op een lichte motor. Pas daarna mogen zij op een zware motor. Alle kandidaten die drie jaar geleden achttien waren toen de wetswijziging in ging, lijken gewacht te hebben tot hun 21ste. Zo slaan zij de lichte motor over. Dit jaar zal daarom voor het eerst sinds 1995 weer een stijging te zien geven, zo verwacht het CBR.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie