Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 22-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 oktober 1999
·

Met drank op en onverzekerde auto tegen verkeerslicht Hillegom
Een 58-jarige autobestuurder uit Rijswijk reed gistermorgen op de Leidsestraat een verkeerslicht uit de grond. Daarbij raakte hij licht gewond. Hij vond het niet nodig om naar een ziekenhuis te gaan. De politie vond het wel nodig dat de man een ademanalyse aan het bureau deed omdat vermoed werd dat drank in het spel was. De meter wees een promillage van 0,55 uit, net iets te veel. Verder bleek de auto van de man niet verzekerd te zijn en stond hij nog te boek voor fl. 395,--. Voordat de man met proces-verbaal weer kon vertrekken betaalde hij zijn boete.

Onder invloed Noordwijk
Vanmorgen hield de politie op de Huis ter Duinstraat eenk 47-jarige automobilist uit Noordwijk aan die met te veel drank op achter het stuur was gekropen. Een ademanalyse wees een promillage van 1,50 uit. Zijn rijbewijs werd door de politie ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling in hotel Noordwijk
De politie heeft gisteravond in een hotel aan de Rembrandtweg een 48-jarige Engelsman aangehouden. De man had kort daarvoor een 40-jarige kennis van hem, eveneens uit Engeland, met een mes in het gezicht gestoken. Wat precies de aanleiding vormde voor de mishandeling is nog niet bekend. De man is ingesloten en wordt verhoord.

Verkeersongeval met letsel Voorschoten
Twee automobilistes van 34 en 29 jaar beiden uit Voorschoten zijn op donderdag 21 oktober omstreeks 08.30 uur ter controle per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De 34-jarige vrouw reed over de Rembrandland richting de Anthony van Dijcklaan. Op het kruispunt met de Gerard Douplantsoen verleende de 34-jarige automobiliste geen voorrang aan de van rechtskomende 29-jarige automobiliste. De auto werd in de flank geraakt. Door de klap kantelde de auto van de laatste en sloeg over de kop en belandde op z'n kop midden op de rijbaan van de brug.

Jongen fietst tegen portier Leiden
Een 7-jarige Leidenaar heeft op donderdag 21 oktober omstreeks 16.45 uur een hersenschudding opgelopen toen hij tegen een autoportier reed. De 30-jarige automobiliste uit zijn woonplaats open het portier en zag daarbij de van achter komende fietser over het hoofd.

Diefstal uit woningen Leiden
Op donderdag 21 oktober hebben twee bewoners aangifte gedaan van diefstal uit hun woningen aan de Neeltje Zuytbruouckhof. Uit de woning van een 26-jarige bewoonster is weggenomen cheques, een laptop en sieraden. Uit de woning van een 27-jarige bewoonster is onder andere weggenomen een videorecorder en een fotocamera. In beide gevallen wist(en) de insluiper(s) zich toegang tot de woning te verschaffen door het cilinderslot af te breken.

Tasjesroof Oegstgeest
Donderdag 21 oktober, omstreeks 14.40 uur, is een 73-jarige fietsster uit Oegstgeest op de Lange Voort beroofd van haar tas. De vrouw had net boodschappen gedaan en haar tas in een fietstas achterop haar fiets gedaan. Op de hoogte van de Karel Doormanlaan rukte een passerende fietser de tas uit de fietstas. De vrouw begon te schreeuwen waarop twee oudere vrouwen die op de stoep liepen de man tevergeefs probeerden tegen te houden. De 73-jarige Oegstgeestse is hem nog achterna gefietst, maar verloor hem op de Hazenboslaan uit het zicht. In de tas zaten boodschappen en haar portemonnee. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, maar de man niet meer aangetroffen. Ze stelt een onderzoek in.

Auto in brand Katwijk
In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 oktober, omstreeks 3.00 uur, heeft de politie de bewoners van vier huizen aan het Cleyn Duinplein gewekt, omdat er in de buurt van de woningen een auto in brand stond. De auto stond tegen een garage aan die ook in brand vloog. De brandweer had de brand snel onder controle. De auto is weggesleept. De technische recherche van de politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Parkeercontrole Sassenheim
De politie heeft vanwege koopavond donderdagavond 21 oktober een parkeercontrole gehouden in het centrum van Sassenheim. Er zijn 26 bekeuringen uitgeschreven.

Babbeltruc Leiderdorp
Twee onbekende jongens hebben donderdagmiddag 21 oktober een portemonnee gestolen uit de woning van een bejaarde man aan de Klaprooskamp. Ze kwamen aan de deur met de vraag of de man mee wilde doen aan een loterij. Hiervoor moest hij zijn naam op een lijst schrijven.Om dit te doen, nodigde hij de jongens even binnen uit. Een van hen legde de man uit hoe de lijst werkt, terwijl de ander de woonkamer inliep. Als ze vertrokken zijn, mist de Leiderdorper zijn portemonnee. Uit buurtonderzoek van de politie blijkt geen van de buren bezoek te hebben gehad van de jongens. De politie stelt een onderzoek in

Jongen loopt brandwonden op Alphen aan den Rijn
Dinsdagavond 19 oktober, omstreeks 21.30 uur, heeft een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn bij de Zegerplas tweedegraads brandwonden aan zijn been opgelopen. Zijn moeder meldde dit donderdagochtend bij de politie. De jongen fietste met drie vrienden bij het meer. Ze zagen dat een groepje jongens een vuurtje aan het stoken waren en bleven op een afstandje van vijf meter kijken. Dan gooit een van de jongens bij het vuur een spiritusfles in de vlammen. De fles ontploft, springt uit het vuur en komt tegen het been van de 15-jarige Alphenaar. De jongens van het vuurtje zijn daarop weggerend en op hun fiets verdwenen. De jongen is door zijn vrienden naar huis gebracht. De politie vraagt getuigen van het voorval zich te melden op telefoonnummer 0172-484555.

De politie controleert horecabedrijven Boskoop
De politie van Boskoop heeft woensdag 13 oktober in de gemeente 19 horeca-gelegenheden gecontroleerd op de juiste naleving van de Wet op de Kansspelen en de Drank en Horecawet. Bij 8 waren de vergunningen niet geheel in orde. Bij één gelegenheid werd een gokkast aangetroffen die daar niet mocht staan. De ondernemers krijgen de tijd om alle op orde te maken. Over enige tijd voert de politie bij hen een hercontrole uit. De politie was te spreken over de samenwerking met de ondernemers. De politie voerde de controle uit in het kader van het landelijk 200 beleid. Dit beleid zegt ondermeer dat gokkasten alleen mogen staan in hoogdrempelige zaken zoals café's en dat er in ander soortige ondernemingen, de zogenaamde laagdrempelige, verenigingsgebouwen, snackbars etc., er alleen behendigheidsspelen mogen staan.

Auto in brand Krimpen aan de Lek
Vrijdagochtend omstreeks 02.45 uur heeft een auto die op het parkeerplaats aan de Kompas stond vlam gevat. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan in de bedrading. De voorzijde bleek geheel uitgebrand te zijn. Een daarnaast geparkeerde auto heeft hitteschade opgelopen.

Verkeersongeval letsel Reeuwijk
Een 18-jarige bromfietster uit Bodegraven heeft op donderdag 21 oktober omstreeks 14.30 uur letsel opgelopen toen zij was aangereden door een 45-jarige automobilist uit Montfoort. De automobilist reed over de Zoutmansweg en sloeg linksaf om een inrit in te rijden. De automobilist liet hierbij de op het fietspad rijdende bromfietster niet voor gaan. De bromfietster is met een pijnlijke knie voor onderzoek naar een ziekenhuis in Gouda vervoerd.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Een 10-jarige jongen uit Gouda heeft op donderdag 21 oktober omstreeks 17.00 uur een lichte hersenschudding opgelopen toen hij was aangereden door een 56-jarige automobilist uit Krimpen a/d Lek. De jongen speelde met een aantal vriendjes aan de zijde van de Krugerlaan. Tussen de stilstaande file staken de knapen over. De jongen lette niet op het verkeer dat van de andere zijde kwam, en werd geraakt door de auto.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Een 38-jarige fietser uit Gouda heeft op donderdag 21 oktober omstreeks 18.00 uur schaafwonden opgelopen toen hij was aangereden door een 22-automobilist uit Gouda. De betrokkenen reden over de Van Baerlestraat in de richting van de Constantijn Huijgenstraat. De fietser reed aan de rechtkant van de weg en wilde oversteken naar de linkerzijde van de weg. Bij deze manoeuvre reed hij tegen de auto aan en kwam ten val. De automobilist trachtte de fietser nog te ontwijken, en reed daardoor tegen een lantaarnpaal.

Diefstal uit woning Gouda
Een 40-jarige vrouw heeft op donderdag 21 oktober aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Westhoef. Terwijl de vrouw op de eerste verdieping was, wist(en) de insluiper(s) zich toegang tot de woning te verschaffen door de ruit van de voordeur in slaan. Toen de vrouw enige tijd later de woonkamer binnenkwam zag zij dat deze helemaal doorzocht was. Weggenomen is een rijbewijs, paspoort, horloges en een stereocombinatie.

Beroving handtas Gouda
Een 22-jarige vrouw uit Krimpen a/d IJssel heeft op donderdag 21 oktober aangifte gedaan van beroving van haar handtas. De vrouw liep omstreeks 20.15 uur naar de parkeerplaats Klein Amerika toen haar handtas uit de handen werd gerukt. Zij zag twee jongens op een fiets met haar tas wegrijden. Signalement van de verdachten; één van hen droeg een zwarte muts, opvallend mager, hij droeg een wit/geel/donker kleurige regen windjack en groen/bruine skatersschoenen, lengte ongever 1.55 m. De andere was donker gekleed, ongeveer 1.65 m en een mager postuur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...