Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 22-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 oktober 1999
·

Met drank op en onverzekerde auto tegen verkeerslicht Hillegom
Een 58-jarige autobestuurder uit Rijswijk reed gistermorgen op de Leidsestraat een verkeerslicht uit de grond. Daarbij raakte hij licht gewond. Hij vond het niet nodig om naar een ziekenhuis te gaan. De politie vond het wel nodig dat de man een ademanalyse aan het bureau deed omdat vermoed werd dat drank in het spel was. De meter wees een promillage van 0,55 uit, net iets te veel. Verder bleek de auto van de man niet verzekerd te zijn en stond hij nog te boek voor fl. 395,--. Voordat de man met proces-verbaal weer kon vertrekken betaalde hij zijn boete.

Onder invloed Noordwijk
Vanmorgen hield de politie op de Huis ter Duinstraat eenk 47-jarige automobilist uit Noordwijk aan die met te veel drank op achter het stuur was gekropen. Een ademanalyse wees een promillage van 1,50 uit. Zijn rijbewijs werd door de politie ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling in hotel Noordwijk
De politie heeft gisteravond in een hotel aan de Rembrandtweg een 48-jarige Engelsman aangehouden. De man had kort daarvoor een 40-jarige kennis van hem, eveneens uit Engeland, met een mes in het gezicht gestoken. Wat precies de aanleiding vormde voor de mishandeling is nog niet bekend. De man is ingesloten en wordt verhoord.

Verkeersongeval met letsel Voorschoten
Twee automobilistes van 34 en 29 jaar beiden uit Voorschoten zijn op donderdag 21 oktober omstreeks 08.30 uur ter controle per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De 34-jarige vrouw reed over de Rembrandland richting de Anthony van Dijcklaan. Op het kruispunt met de Gerard Douplantsoen verleende de 34-jarige automobiliste geen voorrang aan de van rechtskomende 29-jarige automobiliste. De auto werd in de flank geraakt. Door de klap kantelde de auto van de laatste en sloeg over de kop en belandde op z'n kop midden op de rijbaan van de brug.

Jongen fietst tegen portier Leiden
Een 7-jarige Leidenaar heeft op donderdag 21 oktober omstreeks 16.45 uur een hersenschudding opgelopen toen hij tegen een autoportier reed. De 30-jarige automobiliste uit zijn woonplaats open het portier en zag daarbij de van achter komende fietser over het hoofd.

Diefstal uit woningen Leiden
Op donderdag 21 oktober hebben twee bewoners aangifte gedaan van diefstal uit hun woningen aan de Neeltje Zuytbruouckhof. Uit de woning van een 26-jarige bewoonster is weggenomen cheques, een laptop en sieraden. Uit de woning van een 27-jarige bewoonster is onder andere weggenomen een videorecorder en een fotocamera. In beide gevallen wist(en) de insluiper(s) zich toegang tot de woning te verschaffen door het cilinderslot af te breken.

Tasjesroof Oegstgeest
Donderdag 21 oktober, omstreeks 14.40 uur, is een 73-jarige fietsster uit Oegstgeest op de Lange Voort beroofd van haar tas. De vrouw had net boodschappen gedaan en haar tas in een fietstas achterop haar fiets gedaan. Op de hoogte van de Karel Doormanlaan rukte een passerende fietser de tas uit de fietstas. De vrouw begon te schreeuwen waarop twee oudere vrouwen die op de stoep liepen de man tevergeefs probeerden tegen te houden. De 73-jarige Oegstgeestse is hem nog achterna gefietst, maar verloor hem op de Hazenboslaan uit het zicht. In de tas zaten boodschappen en haar portemonnee. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, maar de man niet meer aangetroffen. Ze stelt een onderzoek in.

Auto in brand Katwijk
In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 oktober, omstreeks 3.00 uur, heeft de politie de bewoners van vier huizen aan het Cleyn Duinplein gewekt, omdat er in de buurt van de woningen een auto in brand stond. De auto stond tegen een garage aan die ook in brand vloog. De brandweer had de brand snel onder controle. De auto is weggesleept. De technische recherche van de politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Parkeercontrole Sassenheim
De politie heeft vanwege koopavond donderdagavond 21 oktober een parkeercontrole gehouden in het centrum van Sassenheim. Er zijn 26 bekeuringen uitgeschreven.

Babbeltruc Leiderdorp
Twee onbekende jongens hebben donderdagmiddag 21 oktober een portemonnee gestolen uit de woning van een bejaarde man aan de Klaprooskamp. Ze kwamen aan de deur met de vraag of de man mee wilde doen aan een loterij. Hiervoor moest hij zijn naam op een lijst schrijven.Om dit te doen, nodigde hij de jongens even binnen uit. Een van hen legde de man uit hoe de lijst werkt, terwijl de ander de woonkamer inliep. Als ze vertrokken zijn, mist de Leiderdorper zijn portemonnee. Uit buurtonderzoek van de politie blijkt geen van de buren bezoek te hebben gehad van de jongens. De politie stelt een onderzoek in

Jongen loopt brandwonden op Alphen aan den Rijn
Dinsdagavond 19 oktober, omstreeks 21.30 uur, heeft een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn bij de Zegerplas tweedegraads brandwonden aan zijn been opgelopen. Zijn moeder meldde dit donderdagochtend bij de politie. De jongen fietste met drie vrienden bij het meer. Ze zagen dat een groepje jongens een vuurtje aan het stoken waren en bleven op een afstandje van vijf meter kijken. Dan gooit een van de jongens bij het vuur een spiritusfles in de vlammen. De fles ontploft, springt uit het vuur en komt tegen het been van de 15-jarige Alphenaar. De jongens van het vuurtje zijn daarop weggerend en op hun fiets verdwenen. De jongen is door zijn vrienden naar huis gebracht. De politie vraagt getuigen van het voorval zich te melden op telefoonnummer 0172-484555.

De politie controleert horecabedrijven Boskoop
De politie van Boskoop heeft woensdag 13 oktober in de gemeente 19 horeca-gelegenheden gecontroleerd op de juiste naleving van de Wet op de Kansspelen en de Drank en Horecawet. Bij 8 waren de vergunningen niet geheel in orde. Bij één gelegenheid werd een gokkast aangetroffen die daar niet mocht staan. De ondernemers krijgen de tijd om alle op orde te maken. Over enige tijd voert de politie bij hen een hercontrole uit. De politie was te spreken over de samenwerking met de ondernemers. De politie voerde de controle uit in het kader van het landelijk 200 beleid. Dit beleid zegt ondermeer dat gokkasten alleen mogen staan in hoogdrempelige zaken zoals café's en dat er in ander soortige ondernemingen, de zogenaamde laagdrempelige, verenigingsgebouwen, snackbars etc., er alleen behendigheidsspelen mogen staan.

Auto in brand Krimpen aan de Lek
Vrijdagochtend omstreeks 02.45 uur heeft een auto die op het parkeerplaats aan de Kompas stond vlam gevat. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan in de bedrading. De voorzijde bleek geheel uitgebrand te zijn. Een daarnaast geparkeerde auto heeft hitteschade opgelopen.

Verkeersongeval letsel Reeuwijk
Een 18-jarige bromfietster uit Bodegraven heeft op donderdag 21 oktober omstreeks 14.30 uur letsel opgelopen toen zij was aangereden door een 45-jarige automobilist uit Montfoort. De automobilist reed over de Zoutmansweg en sloeg linksaf om een inrit in te rijden. De automobilist liet hierbij de op het fietspad rijdende bromfietster niet voor gaan. De bromfietster is met een pijnlijke knie voor onderzoek naar een ziekenhuis in Gouda vervoerd.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Een 10-jarige jongen uit Gouda heeft op donderdag 21 oktober omstreeks 17.00 uur een lichte hersenschudding opgelopen toen hij was aangereden door een 56-jarige automobilist uit Krimpen a/d Lek. De jongen speelde met een aantal vriendjes aan de zijde van de Krugerlaan. Tussen de stilstaande file staken de knapen over. De jongen lette niet op het verkeer dat van de andere zijde kwam, en werd geraakt door de auto.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Een 38-jarige fietser uit Gouda heeft op donderdag 21 oktober omstreeks 18.00 uur schaafwonden opgelopen toen hij was aangereden door een 22-automobilist uit Gouda. De betrokkenen reden over de Van Baerlestraat in de richting van de Constantijn Huijgenstraat. De fietser reed aan de rechtkant van de weg en wilde oversteken naar de linkerzijde van de weg. Bij deze manoeuvre reed hij tegen de auto aan en kwam ten val. De automobilist trachtte de fietser nog te ontwijken, en reed daardoor tegen een lantaarnpaal.

Diefstal uit woning Gouda
Een 40-jarige vrouw heeft op donderdag 21 oktober aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Westhoef. Terwijl de vrouw op de eerste verdieping was, wist(en) de insluiper(s) zich toegang tot de woning te verschaffen door de ruit van de voordeur in slaan. Toen de vrouw enige tijd later de woonkamer binnenkwam zag zij dat deze helemaal doorzocht was. Weggenomen is een rijbewijs, paspoort, horloges en een stereocombinatie.

Beroving handtas Gouda
Een 22-jarige vrouw uit Krimpen a/d IJssel heeft op donderdag 21 oktober aangifte gedaan van beroving van haar handtas. De vrouw liep omstreeks 20.15 uur naar de parkeerplaats Klein Amerika toen haar handtas uit de handen werd gerukt. Zij zag twee jongens op een fiets met haar tas wegrijden. Signalement van de verdachten; één van hen droeg een zwarte muts, opvallend mager, hij droeg een wit/geel/donker kleurige regen windjack en groen/bruine skatersschoenen, lengte ongever 1.55 m. De andere was donker gekleed, ongeveer 1.65 m en een mager postuur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie