Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 10/22/99

Persberichten Regiopolitie Groningen (vrijdagmiddag)/ Vrijdagmiddag 22 oktober 1999

Dagelijkse berichten Regiopolitie Groningen

Snelheidcontroles:
In Blijham is donderdag op het Oosteinde een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 610 voertuigen gecontroleerd. In 73 gevallen werd de snelheid van maximum 50 km/u overtreden. De hoogst genoteerde reed 87 km/u. Op de Rhederweg werden 176 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 10 te hard, waarvan de hoogst genoteerde 84 km/u reed.
Op de Eemshavenweg werden donderdagmorgen 650 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 24 te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 138 km/u waar maximaal 100 was toegestaan. Donderdag werden tevens op de N361(Groningen- Lauwersoog) snelheidscontroles gehouden. In alle gevallen buiten de bebouwde kom waar maximaal 80 was toegestaan. Bij Sauwerd werden 549 voertuigen gecontroleerd, waarvan 13 te hard reden(107 hoogste snelheid); bij Wehe den Hoorn ging het om 258 voertuigen (20 te snel, hoogste 107); bij Leens werden 280 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 34 te hard reden (hoogste 117 km/u).

Musselkanaal: getuigen gezocht bij bijna frontale aanrijding De politie is op zoek naar getuigen van een bijna-frontale botsing die donderdagavond tegen 21.00 uur plaatsvond tussen twee personenauto?s op de A.G. Wildervanckweg bij Musselkanaal. Hierdoor raakte één van de personenauto?s, bestuurd door een 27-jarige inwoner van Ter Apel de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Hij raakte niet gewond. Deze automobilist kwam van de richting Exloërweg en ging in de richting van de Kruisstraat toen de onbekende tegenligger een vrachtauto inhaalde en op zijn weghelft reed. Hierdoor moest hij uitwijken naar rechts, waarna hij in de berm terechtkwam en even later tegen de boom. De andere reed door zonder zich bekend te maken. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiebureau in Stadskanaal tel 050-5997500.

Oldekerk: vrouw aangehouden voor steken man
Een 38-jarige inwoonster van Grootegast is vanmorgen aangehouden voor het toebrengen van ernstig lestel bij een 45-jarige inwoner van Oldekerk. De vrouw heeft de man vermoedelijk diverse keren gestoken met een scherp voorwerp. Vannacht even na middernacht kreeg de politie een melding van een gewonde man in een woning aan de Mensumaweg. Ter plaatse trof de politie de bewoner aan. Hij bloedde uit diverse wonden aan zijn been en rug. Hij is met enige spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Aan de hand van zijn verklaring is de vrouw aangehouden. Zij is ingesloten en wordt nog nader verhoord. Beiden kennen elkaar. Uit het onderzoek moet nog blijken wat de aanleiding is geweest tot deze zaak.

Groningen: Fietser verleent geen voorrang
Een 13-jarige fietser uit Zuidbroek verleende vrijdagochtend geen voorrang op de Winschoterweg aan een 44-jarige automobiliste uit Haren. De jongen kwam ten val en is met polsletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen afdeling voorlichting 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie