Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cytometry nieuw bedrijf op Zernike Science Park Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

N.V. NOM
Van Swietenlaan 25/2
Postbus 424
9700 AK Groningen
Tel.:
Fax:
E-mail: (050) 521 44 44
(050) 521 44 00
(info@nom.nl)


Cytometry nieuw bedrijf op Zernike Science Park in Groningen

Cytometry Associates verhuist van Assen naar Groningen. De vestiging op het Zernike Science Park in Groningen brengt een aanzienlijke investering met zich mee en op termijn de uitbreiding naar acht arbeidsplaatsen.

Tot nu toe maakte Cytometry gebruik van de faciliteiten van Pharma Bio-Research Group in Assen in een samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven. Vanwege recente groei en als voorbereiding op toekomstige uitbreiding geeft het bedrijf er de voorkeur aan op eigen benen te staan. Gekozen is voor verhuizing naar de regio Groningen.

De nieuwe faciliteiten op het hightech Zernike Science Park passen bij de profilering van Cytometry Associates als een vooraanstaand bedrijf voor het verlenen van diensten aan de biotechnologische en farmaceutische industrie.

Cytometry doet biomedisch contract onderzoek en verleent ondersteuning voor klinische trials. Het bedrijf levert de meest vooruitstrevende technieken voor onder meer celonderzoek, immunologie en moleculaire biologie.

Cytometry Associates is een 100-procents dochter van het Amerikaanse bedrijf Esoterix, gevestigd in Austin, Texas. Esoterix vertegenwoordigt een aantal nichemarkt gespecialiseerde laboratoria die erkende experts zijn in hun eigen veld. De hoofdvestiging van Cytometry Associates staat in Brentwood, Tennessee. Verder zijn er vestigingen in San Diego (Californië), Florida en nu in Groningen.

Het is de bedoeling dat de vestiging in Groningen gaat uitbreiden om vaste voet aan de grond te krijgen in Europa. Op termijn moet Cytometry Groningen het centrum worden van de Europese activiteiten van Esoterix.

Groningen, 22 oktober 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie