Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project 'Begeleid tuinieren' Zoetermeer afgesloten

Datum nieuwsfeit: 22-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Op de wijktuin Voorweg

Project 'Begeleid tuinieren' afgesloten

In het kader van het Stadsnatuurplan is op de wijktuin aan de Voorweg het project 'Begeleid tuinieren' opgezet. 'Begeleid tuinieren' is een succesvol project geweest. Er waren maar liefst 43 deelnemers aan het project. De belangstelling voor de laatste avond was niet erg groot. De reden was simpel: de oogst is binnen en de meesten hebben hun tuintje al opgeruimd.

Wat is nu begeleid tuinieren? In de eerste plaats is het de bedoeling om belangstellenden met de natuur kennis te laten maken op een stukje grond van maximaal 25 vierkante meter. Deelnemers mogen er van alles op verbouwen; van een bloemetje tot een bloemkool.

Begeleiding
De begeleiding bestaat eruit dat u van alles over de producten kunt vragen en hier ook advies over kunt krijgen en dat er, samen met u, een teeltplan gemaakt wordt voor uw tuintje. Maar bijvoorbeeld ook hoe je sommige producten kunt invriezen. De begeleiding is dus individueel verschillend en is van ieders kant geheel vrijblijvend.

Interesse?
Inmiddels hebben zich al weer 15 kandidaten voor het komend seizoen ingeschreven. Lijkt tuinieren u wel leuk, maar heeft u er voor uw gevoel te weinig verstand van? Dan is 'Begeleid tuinieren' iets voor u. Inlichtingen kunt u krijgen bij het natuur- en milieu-educatieteam (NME-team), telefoon 346 9534. 0f bij de wijktuinbeheerder Henk Feijnenbuik, telefoon 06-51 66 38 08.

Gemeente Zoetermeer © oktober 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie