Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

I&I organiseert grootste schaakmanifestatie ooit

Datum nieuwsfeit: 23-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

I AND I

I&I organiseert grootste schaakmanifestatie ooit

I&I Inzet en Instroom in de IT B.V.

I&I organiseert grootste schaakmanifestatie ooit

I&I organiseert dit jaar op 23 en 24 oktober in het Beurs-WTC te Rotterdam de grootste schaakmanifestatie die ons land ooit gekend heeft, waarbij de aanwezigheid van nationale en internationale topspelers verzekerd is. In totaal zullen er op deze dagen meer dan 2000 partijen gespeeld worden.

Veel klinkende namen
Veel klinkende namen als Anatoli Karpov (Rusland), Alexander Morozevich (Rusland), Veselin Topalov (Bulgarije), Rafael Vaganian (Armenië), Judit Polgar (Hongarije), Pedrag Nikolic (Bosnië) en de Nederlanders Jan Timman en Loek van Wely staan vermeld op de deelnemerslijst. i&i inzet en instroom in de it, een in Rotterdam zetelend detacheringsbedrijf in de automatiseringsbranche, heeft gevorderde plannen om naast deze manifestatie een jaarlijks terugkerend grootmeestertoernooi te organiseren en ziet de manifestatie als een aanzet tot Rotterdam als internationale schaakstad. Gisteravond werden daarover besprekingen gevoerd met wereldkampioen Gary Kasparov en diens manager Owen Williams. Zij zullen i&i met hun grote expertise van adviezen voorzien. Rotterdam is geen onbekend terrein voor Williams. Hij stond in de jaren 70 aan de wieg van het ABN-Amro tennistoernooi in Ahoy. Hans Böhm is bereid gevonden diverse prijsuitreikingen te verrichten en zal tevens mee schaken.

Alle disciplines binnen het schaken komen aan bod In totaal zullen enkele duizenden mensen tijdens de i&i schaakmanifestatie Y2K verwacht worden, daar de schaakmanifestatie ook open zal zijn voor het grote publiek. Meer dan 800 spelers zullen gedurende twee dagen actief zijn. Tevens zal het Nederlands Kampioenschap rapid schaak voor dames gespeeld worden binnen het Catharina Roodzant Toernooi. Ook zal de stedenmatch Rotterdam - Amsterdam gespeeld worden aan 100 borden. Hieronder zullen zich prominenten uit het bedrijfsleven en de politiek bevinden. Uiteraard wordt ook de jeugd in de gelegenheid gesteld om aan deze manifestatie deel te nemen via het RSR Ivoren Toren Jeugdschaaktoernooi. Er worden 300 kinderen verwacht. Gezien de aard van de organisator i&i zal er ook veel aandacht besteed worden aan het schaken via internet.

Doel: Aan zet voor Afrika
Als cosponsor van de schaakmanifestatie heeft smart MCC zich gemeld. Overige sponsoren zijn nog niet bekend. De manifestatie is gekoppeld aan een goed doel: Aan zet voor Afrika. Al geruime tijd onderzoekt i&i de mogelijkheden om de armere delen van Afrika te verbinden met de rest van de wereld via het internet. i&i investeert daarin door studenten uit verschillende landen uit te wisselen, wat inhoudt dat Nederlandse studenten kennis gaan overdragen in Afrika, en Afrikaanse studenten een korte periode ervaring en kennis kunnen opdoen in Nederland.
Daarnaast zal er geïnvesteerd moeten worden in hardware. Alleen met hulp van andere bedrijven kan de infrastructuur ontstaan die onontbeerlijk is voor het gebruik van de elektronische snelweg. Er zal gebruikt gemaakt worden oude vertrouwde en betaalbare technieken die data kunnen verzenden via FM-radiosignalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 286-en 386-computers die draaien onder het besturingssysteem Linux. Deze computers zijn in de westerse wereld ruim voorhanden en worden bijna niet meer gebruikt, terwijl ze in Afrika zeer bruikbaar en dus welkom zijn. Door middel van de schaakmanifestatie moet meer bekendheid gegeven worden aan dit project. Samen met de sponsoren van deze manifestatie hoopt i&i het project daadwerkelijk te realiseren. Sponsoren zijn overigens nog steeds welkom evenals IT-ers die dit project wel zien zitten of studenten die affiniteit of ervaring hebben met IT en wel in zijn voor een jaar betaalde studieonderbreking. Meer is info voor deze mensen te vinden op www.student2000.nl.
Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie