Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Computermodel Groninger Museum op website

Datum nieuwsfeit: 23-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Computermodel Groninger Museum

Vanaf 23 oktober is op de website van het Groninger Museum een 3D-model van het gebouw te zien. Bezoekers kunnen een virtuele rondleiding door de verschillende paviljoens maken. Hierin is een deel van de kunstwerken te zien die oud-directeur Frans Haks voor de tentoonstelling Haks was here heeft geselecteerd. Desgewenst kan men meer informatie over de werken opvragen door deze aan te klikken. De internetgebruiker wordt hiermee een bijzondere manier geboden om een indruk te krijgen van het eigenlijke Museum.

Tegelijkertijd start in het auditorium van het Groninger Museum een computeranimatie van het 3D-model. Deze film leidt de toeschouwer langs de mooiste plekjes in het model.

Zowel het 3D-model als de film zijn gemaakt in samenwerking met Media-GN te Groningen. Zij zijn verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en de uitwerking van dit project. Het Coop Himmelb(l)au paviljoen is door George Miles gebouwd. Eerder heeft hij meegewerkt aan de CD-rom die eind vorig jaar ter gelegenheid van de Micha Klein-tentoonstelling verscheen.

Het auditorium is gedurende openingstijden voor alle museumbezoekers toegankelijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie