Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 23-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 10/23/99

Persberichten Regiopolitie Groningen/
Zaterdag 23 oktober 1999

Weekendberichten

Winschoten: man aangehouden voor mishandelen vrouw Een 39-jarige inwoner van Winschoten is vrijdagmiddag aangehouden omdat hij zijn 36-jarige huisgenote had mishandeld. Bij zijn aanhouding was de man bijzonder vervelend en bedreigde de politiemensen die hem meenamen naar het bureau. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Winsum: auto in Winsumerdiep
Een 32-jarige automobiliste uit Warfhuizen raakte vrijdagavond met haar auto in het Winsumerdiep, nadat ze op de Schouwerzijlsterweg een bocht miste. Ze kwam met de schrik vrij en kon op eigen kracht de auto verlaten. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water gehaald en afgevoerd.

Enumatil: auto over de kop, bestuurder gewond
Een 18-jarige automobilist uit Assen, sloeg vrijdagmiddag op de Westerdijk bij Enumatil met de auto over de kop en raakte daarbij gewond. Volgens eigen zeggen wilde hij tijdens het rijden de gordel omdoen, waardoor hij in de linker berm belandde. Door een te sterke stuurcorrectie raakte hij in een slip, botste in de rechter berm tegen een boom en sloeg over de kop. Hij is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

Winsum: diverse inbraken.
Donderdagnacht is er in Winsum op verschillende plaatsen ingebroken. In alle gevallen werd met veel geweld een raam of deur opengebroken, waarna de vertrekken werden doorzocht. Daarbij werden kasten en binnendeuren ook opengebroken waardoor er voor duizenden guldens aan materiele schade ontstond. Vermoedelijk ging het voornamelijk om geld. In enkele gevallen is een kleine som aan geld buitgemaakt. In gebroken werd er In het gebouw van de Thuiszorg aan de Broederstraat, het gezondheidscentrum aan de Geert Reindersstraat en twee woningen, respectievelijk aan de Jan Jordenshof en 't Olde Hof. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zuidwolde: brommobiel op de snelweg
Een 51-jarige brommobieler uit Grootegast is vrijdagmiddag ter hoogte van de afslag Zuidwolde van de Eemshavenweg geplukt. De man hield het verkeer op en had een lange slinger automobilisten achter zich rijden. Hij verklaarde door diverse wegomleggingen in Groningen de voor hem juiste weg richting Bedum kwijtgeraakt te zijn, waardoor hij de borden voor het snelverkeer maar had gevolgd. De man kreeg een bekeuring.

Rottum: automobilist van de weg
Vermoedelijk door een dun laagje klei op het wegdek van de Hogeweg bij Rottum, slipte vrijdagavond een 32-jarige automobilist uit Kantens met zijn auto van de weg en belandde in de sloot. Hij kwam zelf met zijn twee kinderen met de schrik vrij. De auto raakte nagenoeg niet beschadigd.

Roodeschool: vrouw aangehouden voor diefstallen Een 27-jarige inwoonster van Roodeschool is vrijdagavond in de trein Roodeschool- Groningen aangehouden in verband met diefstallen uit de kleedkamers van de plaatselijke voetbalvereniging in Roodeschool. De vrouw werd in de trein herkend door iemand die haar de avond ervoor had betrapt in de kleedkamer. Door een smoes slaagde ze er toen in er tussenuit te knijpen. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

Kantens: vernieling ruiten
Bij een tweetal auto?s en een tractor is donderdagnacht een ruit vernield. De auto?s stonden respectievelijk geparkeerd op de Meidoornstraat en de Pastorieweg, de tractor stond op het erf van de eigenaar aan de Bredeweg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: voetganger gewond
Een 19-jarige stadjer raakte vannacht gewond toen hij op de Europaweg ter hoogte van de kruising met de Sontweg plotseling de weg overstak en werd aangereden door een bestelauto, bestuurd door een 32-jarige inwoner van Zaandam. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in de stad.

Groningen: Boersters slaags
Een 18-jarige inwoner van Ten Boer is vannacht aangehouden nadat hij op de Grote Markt in Groningen een 19-jarige plaatsgenoot met een kapot glas in het gezicht had geslagen, waardoor deze een diepe snee aan zijn neus opliep. De gewonde man is ter behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De verdachte was kwaad omdat de ander zijn vriendin had afgepakt.

Groningen: mannen aangehouden na vechtpartij
Bij een vechtpartij waarbij meerdere personen betrokken waren is vrijdagavond een 20-jarige en een 27-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De vechtpartij vond plaats op de Ypemaheerd in de stad. De 27-jarige man zou daarbij met een vuistvuurwapen hebben gezwaaid dat overigens niet is aangetroffen. De andere keerde zich tegen de politie en wilde met de politiemensen op de vuist. Om de rust terug te laten keren heeft de politie een politiehond ingezet en enkele klappen uitgedeeld. Hierna keerde de rust weer. De beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. De oorzaak van de vechtpartij is niet bekend.

Groningen: brandende bromfiets veroorzaakt rookschade

Een bromfiets die tijdens het klussen in de berging in brand vloog veroorzaakte vrijdagavond in een woning aan de Gerbrand Bakkerstraat in Groningen een enorme rookontwikkeling, waardoor het aanvankelijk leek op een enorme brand. De bewoner slaagde erin de bromfiets naar buiten te rijden, waar hij deze bluste. De gearriveerde brandweer bluste de zaak af. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Groningen: gestolen auto crashed, inzittenden ontkomen.

De inzittenden van een gestolen en door de politie achtervolgde personenauto zijn vrijdagavond ontkomen, nadat de auto op de kruising van de Multatulistraat met de Van Iddekingestraat in botsing kwam met een personenauto, direct daarna tegen een lantaarnpaal botste en tegen enkele geparkeerd staande personenauto's tot stilstand kwam. De schade was groot. Wonderwel vielen er geen gewonden. De auto werd aanvankelijk gesignaleerd op de Meeuwerderweg in de stad waar de eigenaar zijn eerder gestolen auto signaleerde. Toen de politie ter plaatse was, reed de bestuurder met grote snelheid weg, achtervolgd door de politie. De rit ging vervolgens via diverse straten in de buurt van de Meeuwerderweg richting Helperzoom en Engelse Kamp. Ter hoogte van de Van Mesdagkliniek reed de auto bij wegwerkzaamheden op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer en reed met grote snelheid over de verschillende kruisingen. In de omgeving van de Vondellaan werden nog enkele rondjes gereden, waarna de achtervolging uiteindelijk op de Van Iddekingeweg stopte. De twee inzittenden maakten zich onmiddellijk uit de voeten en zijn ook na een speurtocht met een politiehond niet gevonden. De zwaar beschadigde auto is door de politie bij een politiebureau gestald. Een nader onderzoek naar de inzittenden van de auto wordt ingesteld.

Groningen: mannen en 11-jarig meisje aangehouden voor winkeldiefstallen
Twee mannen uit Drachten (17 en 39 jr), een 38-jarige inwoner van Luttelgeest en diens 11-jarige dochtertje zijn vrijdagmiddag aangehouden voor diverse winkeldiefstallen. De politie werd getipt over het viertal die op de Herebinnensingel enkele keren diverse goederen laadden in een geparkeerde auto. Nader onderzoek leerde dat het om gestolen kleding ging. De kofferruimte was onder meer volgepakt met leren jassen, kostuums, sportkleding en een partij dure spijkerbroeken. In totaal vertegenwoordigde de kleding meer dan 10.000 gulden. De kleding zijn vrijdag bij diverse zaken in Groningen gestolen. Het viertal is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: brandstichting in portiek flatgebouw

De politie stelt een nader onderzoek in naar een brand in een portiek van een flatgebouw aan de Diephuisstraat in Groningen. Vrijdagmiddag vloog een toegangsdeur in brand hetgeen werd veroorzaakt door een pak toiletpapier dat voor de deur in brand was gestoken. Hierdoor ontstond er flinke rookschade in een groot aantal woningen van de 1e etage waar der brand woedde. De brandweer heeft de brand geblust. Vermoedelijk is de brand gesticht door enkele kinderen.

Alcomobilisten
Vrijdagnacht zijn enkele alcomobilisten aangehouden. In Groningen werd op de Noorderstationsstraat een 42-jarige stadjer aangetroffen die 1,4 promille in zijn bloed bleek te hebben. Op de Oosterstraat ging het om een 19-jarige inwoner van Arnhem. Hij had 1.1. promille. Op de Guldenstraat had een 29-jarige automobilist uit het Friese Irnsum te diep in het glaasje gekeken (1,7). Een 36-jarige inwoner van Appingedam was in Vlagtwedde de klos waar hij in zijn auto werd gecontroleerd op de Wilmerskamp. Hij had 1,3 promille in zijn bloed. Een 24- jarige inwoner van Stadskanaal werd op de Julianastraat in zijn woonplaats aangehouden met 0,9 promille. In twee gevallen werd het rijbewijs ingevorderd in verband met recidive.

inlichtingen, afdeling voorlichting, 050 5995010 (Smedes)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...