Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rondleiding in natuurtuin Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 24-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Weer rondleiding in natuurtuin

Ook in oktober wordt weer op de vierde zondag van de maand een rondleiding georganiseerd in de natuurtuin van het Westerpark. Dit keer is dat dus op 24 oktober. De rondleiding zal plaatsvinden onder leiding van een natuurtuingids en begint om 13.00 uur vanaf het verzamelpunt bij 't Westpunt in het Westerpark. De excursie zal circa
1 uur duren.

In de natuurtuin is de herfst al duidelijk ingezet. De rode bessen van de meidoorn en rozerode bottels van de hondsroos zijn weer verleidelijk aanwezig. Ook rode appeltjes en flinke mispels, van het bekende spreekwoord, getuigen van een vruchtbaar jaar.

Slootjes
Aan verschillende slootjes is ook goed te zien dat de plantengroei het afgelopen jaar zeer fors is geweest. Sommige watergangen zijn helemaal dichtgegroeid. Het is juist die welige plantengroei die intensief onderhoud noodzakelijk maakt.

Schapen
Een kleine kudde schapen graast nu het weilandje af. Door enkele medewerkers van de groenvoorziening wordt ook hard gewerkt om tientallen kubieke meters groen uit de tuin te halen. Immers, als de natuur helemaal haar gang mag gaan groeit de tuin dicht. De rust die na alle groei en bloei nu over de tuin is neergedaald, maakt een wandeling weer meer dan de moeite waard.

Voor informatie kunt u contact opnemen met mevrouw R. Kilian, telefoon
321 1593 of mevrouw K. Kuin, telefoon 351 1019.

Gemeente Zoetermeer © oktober 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie