Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kalslagerring Haarlemmermeer krijgt opknapbeurt

Datum nieuwsfeit: 25-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


* 22 oktober 1999

... Kalslagerring krijgt opknapbeurt

Maandag 25 oktober begint Arcadis in opdracht van de gemeente met het snoeien van de bomen aan de Kalslagerring in Nieuw-Vennep. Het snoeien is nodig omdat de bomen te weinig groeiruimte hebben. Door het gebrek aan groeiruimte hebben de wortels van de bomen de rioolkolken en fietspad beschadigd.

Tijdens het snoeien wordt gebruik gemaakt van een rijdende afzetting. Het verkeer hoeft niet te worden omgeleid. Het fietspad wordt, door de verbreding van de berm, wel tijdelijk versmald met 90 tot 100 centimeter. Door het verbreden van de berm krijgen de wortels van de Platanen meer groeiruimte en wordt beschadiging aan het fietspad en de rioolkolken voorkomen. In de verbrede berm wordt over de hele lengte de Kalslagerring onderbeplanting geplant. De grens van het fiets-voetpad wordt pas in het voorjaar van 2000 verlegd, omdat de weersomstandigheden in de winter in het algemeen niet geschikt zijn voor dergelijke werkzaamheden. Het fietspad wordt dan breder gemaakt en het voetpad valt smaller uit. Op 14 april is tijdens een bewonersavond in Nieuw-Vennep de toekomst van de bomen aan de Kalslagerring besproken. Oorspronkelijk wilde de gemeente het aantal bomen aan de kalslagerring halveren, omdat de platanen niet goed konden groeien. De Groengroep, wijkraad en dorpsraad wilden de bomen echter behouden. De gemeete is toen overeengekomen een proefvak in te richten naar de wensen en eisen van de gemeente om aan te tonen dat de voorgestelde aanpak van de gemeente het meest duurzaam is. Het proefproject start in januari 2000.
Aan de Kalslagerring - tussen de Smedenweg en de Smedenweg - is daarom een proefgebied ingericht volgens de eisen van de gemeente. In het proefgebied verwijdert de gemeente zeven kwalitatief slechte bomen en acht bomen worden verplant. Drie populieren, die tegen de platanen staan, worden ook verwijderd omdat zij te sterk concurreren met de platanen. Door deze maatregelen krijgen de takken van de platanen letterlijk meer licht en lucht en ontstaat meer groeiruimte voor de bomen. Zo krijgen de platanen een betere conditie en een voller aanzien. Met de wijkraad is afgesproken dat de gemeente na drie jaar de situatie evalueert. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Afke Marks; 023-5676498
Toezichthouder Rayonbeheer 5; 0252-672613

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie