Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven/Helmond

Datum nieuwsfeit: 25-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/Helmond 10/25/99

Persberichten 25 oktober 1999/

Politieberichten

Eindhoven: Mishandeling
Zondagavond om 19.55 uur is op de Newtonstraat een 38- jarige man uit Eindhoven aange-houden. Kort daarvoor had hij in een woning aan de Newtonstraat zijn 34- jarige vrouw uit Eindhoven mishandeld. Tijdens een ruzie had de man zijn vrouw meerdere malen geslagen. Eerder op de avond had de man daar ook al moeilijkheden veroorzaakt. De man, die onder invloed verkeerde, is ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Tasjesroof
Op zondagavond omstreeks 19.00 uur is op de Broekakkerseweg een 74- jarige vrouw uit Eindhoven van haar handtas beroofd. De vrouw liep daar richting Van Gorkumlaan. Vanuit het park, nabij het Karregat, kwam een onbekende man naar haar toegelopen. Plotseling trok de man met geweld de handtas uit haar hand, waardoor de vrouw kwam te vallen. Ge-tuigen liepen naar de man, die daarop een dreigende houding naar hen aannam. Direct daarna rende de onbekende man het park in. Bij nader onderzoek bleek dat de verdachte daar diverse goederen uit de handtas had gegooid. De handtas, met daarin circa fl. 100,- , heeft de verdachte meegenomen. De vrouw bekwam verwondingen aan haar hoofd en rib-ben. Zij is daarvoor behandeld in het Diaconessenhuis. De politie stelt een onderzoek in. Signalement verdachte: donkere man, lengte ongeveer 1.80 m., kort kroeshaar, leeftijd 22 - 23 jaar. Hij droeg een spijkerbroek en donkere bovenkleding.

Eindhoven: Alcohol
Zondagavond om 20.50 uur is op de Boschdijk een 57- jarige bromfietsbestuurder uit Best aangehouden. Hij reed daar op een bromfiets, terwijl hij gedronken had. Aan het politiebu-reau blies hij op het ademanalyseapparaat 1,55 promillage. De man kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Agressieve weggebruiker
Zondagavond om 23.02 uur is op de Floralaan West een 21- jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. Eerder die avond was hij op de Berenkuil met zijn auto tegen de voor het verkeerslicht stilstaande auto van 28- jarige man uit Eindhoven gereden. Direct daarna reden beiden weg richting Insulindelaan. De 21- jarige Eindhovenaar volgde daarop de 28- jarige Eindhovenaar op een hinderlijke manier. Hij reed vervolgens bij het passeren van de 28- jarige Eindhovenaar tegen diens auto en reed daarna snel door. Op de kruising Hugo van der Goeslaan - Geldropseweg troffen ze elkaar weer voor het verkeerslicht. Na een korte woordenwisseling reed de 28- jarige Eindhovenaar richting Piuslaan waar hij stopte. De 21- jarige Eindhovenaar stopte daar voor hem en reed achteruit tegen de voorzijde van de auto van de 28- jarige Eindhovenaar. De 28- jarige Eindhovenaar reed daarop snel weg richting Aalsterweg en waarschuwde de politie. De 21- jarige Eindhovenaar reed de 28- jarige Eindhovenaar achterna. Op de kruising Aalsterw eg - Floralaan - Antoon Coolen, keerde de 28- jarige Eindhovenaar, terwijl de 21- jarige Eindhovenaar richting Floralaan West reed. Even daarna is de 21- jarige bestuurder aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Aan het politiebureau weigerde de man medewerking aan de blaastest en bloedproef. De man is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Maandagmorgen om 2.30 uur is op de Fuutlaan een 45- jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Aan het politiebureau weigerde de man medewerking aan een blaastest en bloedproef. De man kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Man veroorzaakt overlast
Maandagmorgen om 7.30 uur is op de Mignot en de Blockplein een 24- jarige man uit Oss aangehouden. Hij bezorgde die nacht daar aan meerdere bewoners overlast, door het onno-dig aanbellen. Aan de man was meerdere malen verzocht om te vertrekken, waaraan hij niet voldeed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Maandagmorgen tussen 8.05 uur en 11.15 uur is er op de Noord Brabantlaan een roodlicht-controle gehouden. 8 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van rood-licht. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet volgen van de aangegeven rijrichting.

Helmond: Diefstal bromfiets
Zondagavond om 21.10 uur zijn op de Willem Prinzenstraat twee mannen, 15 en 17 jaar, uit Helmond aangehouden. Eerder op de avond hadden zij op de Dorpsstraat een bromfiets weggenomen. Voor nader onderzoek zijn verdachten overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Diefstal goederen
Tussen zondagmiddag 16.00 uur en maandagmorgen 5.00 uur zijn er vanaf een terrein aan de Vossenbeemd 12 meter veiligheidshekken en vier wielen van een toiletwagen weggeno-men.

Helmond: Diefstal uit woning
Maandagmorgen tussen 7.00 uur en 7.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Past. Van Elswijkstraat. Onbekend is hoe men de woning binnenkwam. Uit de woning werd een portemonnaie, met daarin een paar honderd gulden, weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie