Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ANBO standpuntenbundel: 'Van AOW tot Zorgverlof'

Datum nieuwsfeit: 25-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Utrecht, 25 oktober 1999
Nieuw: ‘Van AOW tot Zorgverlof'

Het zou goed zijn als werkgevers een fiscale stimulering krijgen om 55-plussers in dienst te houden en te nemen. Voorrangszorg en zorggarantie via commer-ciële zorgabonnementen is onacceptabel. Ongerechtvaardigde vormen van leeftijdsdiscriminatie moeten actief bestreden worden. Dit zijn drie van de ruim driehonderd opvattingen, wensen en eisen uit de standpuntenbundel 1999 ‘Van AOW tot Zorgverlof' die onlangs door de ANBO, de bond voor vijftig-plussers is uitgebracht. Daarbij hebben de wensen, rechten, eisen en noden van de bijna 190.000 senioren die lid zijn van deze ouderen-bond, als uitgangspunt gediend.

Uit de bundel blijkt hoe belangrijk het is dat de belangen van de groeiende groep senioren en oudere consumenten bij voortduring op de politieke en maat-schappelijke agenda staan. Ruim driehonderd standpunten, gebundeld in dertien hoofdstukken, passeren de revue: over arbeid, educatie, eigen bijdragen,
gezondheidszorg, seniorenhuisvesting en inkomen. Maar ook hetgeen de ANBO vindt en wil rondom leeftijdsdiscriminatie, pensioenen, participatie, technologie, verkeer en vervoer, v/m-beleid of Wet voorzieningen gehandicapten treft u erin aan.

De standpuntenbundel 1999 is geschreven om de samenleving duidelijke stellingnamen aan te reiken. De uitgave biedt een handzaam overzicht van wensen en eisen van senioren: voor iedereen die met en voor ouderen werkt. De uitgave is ook bedoeld voor anderen die willen weten wat er zoal leeft in de wereld van senioren.

De ANBO-standpuntenbundel 1999 is te bestellen door overmaking van hfl. 13,- (leden) hfl 22,- op gironummer 41 24 24 t.n.v. ANBO-verkoopartikelen te Utrecht onder vermelding van bestelnummer P3909. Of raadpleeg de Internet-site van de ANBO: www.seniorweb.nl/anbo, want ook daar zijn de standpunten te lezen.

Afzender: ANBO, de bond voor vijftig-plussers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie