Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden in Hilversum

Datum nieuwsfeit: 25-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Reparaties aan het asfaltverharding Witte Kruislaan en Nieuwe Havenweg
20 oktober 1999

Omstreeks 25 oktober 1999 start de gemeente op een twee plaatsen in Hilversum met reparaties aan het asfaltwegdek. Waar nodig worden gedeelten van de oude asfaltlaag verwijderd en voorzien van een nieuwe laag asfalt.

Verkeersomleiding gedeelte Witte Kruislaan

Vanaf maandag 25 tot en met vrijdag 29 oktober 1999 werkt de gemeente aan het gedeelte van de Witte Kruislaan tussen de Lage Naarderweg en de Televisietoren. Het verkeer wordt met behulp van borden omgeleid. Op donderdag 28 oktober 1999 zal bij goede weersomstandigheden de ingang Mediapark aan de Witte Kruislaan worden afgesloten. Het Mediapark is dan alleen bereikbaar via de ingang Sumatralaan.

Gedeelte Nieuwe Havenweg tijdelijk één rijbaan

Als het weer het toelaat, wordt op zaterdag 30 oktober 1999 asfalt gerepareerd op het gedeelte van de Nieuwe Havenweg ter hoogte van de
1e Loswal tot aan de T-splitsing Nieuwe Havenweg. Tijdens deze herstelwerkzaamheden blijft één rijbaan beschikbaar. Het verkeer zal op dit gedeelte van de Nieuwe Havenweg worden geleid met behulp van een mobiele verkeerslichtinstallatie.

Overlast en bereikbaarheid aanwonenden

Tijdens de herstelwerkzaamheden aan de asfaltconstructie zal sprake zijn van overlast. De gemeente vraagt daarvoor begrip en zal proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Informatie

Voor informatie over de werkzaamheden kunt u terecht bij de heer G. Merkestein
(tel: 629 26 54) of de heer E. Reumer (tel: 629 24 39).

Nieuw hekwerk langs de spoorbaan

20 oktober 1999

Als het weer meewerkt, gaat de gemeente vanaf 1 november 1999 het oude hekwerk langs de spoorbaan vervangen door een nieuw spijlen hekwerk. Het gaat om het gedeelte vanaf de kleine spoorbomen bij de kruising Hoge Larenseweg/Schoolstraat tot aan de Nieuw Crailoseweg, ter hoogte van vuilstortplaats Crailo. Ook het hekwerk nabij enkele spoorwegovergangen wordt onderhanden genomen.

Eerst is de spoorwegovergang bij de Oosterengweg aan de beurt en vervolgens de spoorwegovergangen bij de Oude Amersfoortseweg en de Hoge Larenseweg (de zgn. kleine spoorbomen). Op verzoek van de NS wordt het nieuwe hekwerk daar 1 meter hoog, zodat de treinbestuurder bij het naderen van deze spoorwegovergangen goed zicht kan houden.

Vanaf de Lage Naarderweg, bij het woningcomplex aan de achterzijde met de huisnummers 10 t/m 36, tot aan de Nieuw Crailoseweg wordt het hekwerk aan beide zijden van de spoorbaan vernieuwd. De hoogte van het nieuwe hekwerk is daar 1.50 meter.

Als de weersomstandigheden gunstig blijven duren de werkzaamheden zo'n
2 ½ maand. Ondanks deze lange periode zal de overlast voor de weggebruiker minimaal zijn, aangezien de werkzaamheden merendeels worden verricht buiten de rijbaan en het trottoir.

Informatie

Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u terecht bij de heer G. Merkestein
(tel: 629 26 54) of de heer E. van Dalen (tel: 629 24 01).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie