Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek : "Op weg naar herstel. Den Haag en artikel 12"

Datum nieuwsfeit: 26-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

22 oktober 1999

Minister Peper ontvangt eerste exemplaar van het boek : "Op weg naar herstel. Den Haag en artikel 12."

Op dinsdag 26 oktober ontvangt minister dr. A. Peper van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties uit handen van drs. L.E.J. Engering-Aarts, wethouder van Financiën en Cultuur het eerste exemplaar van het boek: "Op weg naar herstel. Den Haag en artikel 12".

Het boek is geschreven op initiatief van de gemeente Den Haag. Het symboliseert de afsluiting van de artikel 12-periode en het weer op eigen benen komen staan van de gemeente Den Haag. In het boek wordt uitgebreid ingegaan op de ervaringen die de gemeente Den Haag en andere organisaties in de afgelopen jaren hebben opgedaan in het artikel 12 proces. Een leerproces , zowel op bestuurlijk niveau als voor de ambtelijke organisaties, waaruit voor de toekomst twaalf belangrijke lessen van artikel 12 getrokken worden.

Het boek bevat een aantal bijdragen van auteurs, die werkzaam zijn bij de gemeente Den Haag, het rijk, de provincie, de wetenschap en de adviessector. Vanuit hun deskundigheid gaan zij in op: de geschiedenis van het artikel 12-beleid en de situatie voor de gemeente Den Haag; de financiële functie van de gemeente; de financiële verhouding provincie
- gemeenten, de relatie tussen kredietwaardigheid en artikel 12 en een vergelijking hierin tussen Nederland, Vlaanderen en Italië; de specifieke uitkeringen en artikel 12, de stadsdelen en de grootstedelijke financin, de vrije besteedbaarheid van de algemene uitkering en als laatste hoofdstuk de þtwaalf lessen van artikel 12".

De eindredactie van het boek wordt gevormd door de heren H. Jagersma en A.J.W.M. Verhagen, respectievelijk directeur en beleidsmedewerker financiële verhoudingen bij de directie financiën van de gemeente Den Haag. Het boek wordt uitgegeven door de VNG (ISBN 90 322 71490).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie