Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor funderingsonderzoek Haarlem

Datum nieuwsfeit: 26-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Raad wijzigt Gemeentelijke Subsidieverordening Stadsvernieuwing

Subsidie voor funderingsonderzoek

De gemeenteraad van Haarlem heeft op woensdag 20 oktober de Gemeentelijke Subsidieverordening Stadsvernieuwing (GSSV) gewijzigd.

Door deze wijziging is het nu mogelijk subsidie te krijgen voor onderzoek naar de kwaliteit van de fundering.

In 1996 heeft de gemeente al de funderingen van ruim 1000 particuliere woningen laten onderzoeken. Gebleken is dat ca. 80% van die woningen gefundeerd zijn op ernstig aangetaste grenenhouten palen. Echter lang niet alle woningen zijn onderzocht. Om dit onderzoek verder te stimuleren is in de GSSV de mogelijkheid van subsidie opgenomen.

Nu is het mogelijk dat voor onderzoek, dat voldoet aan de door burgemeester en wethouders vastgestelde richtlijnen, een subsidie wordt verstrekt van 50% van de kosten met een maximum van ƒ 1.000,-- per pand. Voor woningen gelegen in een door de raad vastgesteld actiegebied bedraagt de subsidie zelfs 100% van de kosten met een maximum van ƒ 2.000,-- per pand. Actiegebieden zijn (de voormalige stadsvernieuwingswijken): Oude Amsterdamsebuurt, Potgieterbuurt, Van Zeggelenbuurt, Slachthuisbuurt, Leidsebuurt, Rozenprieel, Frans Halsbuurt, Transvaalbuurt, Harmenjanswijk en Thorbeckebuurt.

De subsidie wordt alleen gegeven als er onderzoek plaatsvindt aan de hele bouwkundige eenheid. Het is dus niet mogelijk subsidie aan te vragen voor een indicatief onderzoek bij één of enkele woningen van een bouwkundige eenheid.

Tevens stelt de gemeente als voorwaarde dat het onderzoeksrapport aan haar ter beschikking wordt gesteld. Hierdoor weet de eigenaar en de potentiële koper waar hij aan toe is en worden de gegevens over de funderingskwaliteit bij de gemeente relatief eenvoudig aangevuld.

26 oktober 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie