Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 26-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van dinsdagmiddag 26.10.1999
16:56 dinsdag 26 oktober 1999

Bert Peters 0591 66 20 14 of 0653 23 80 59

Emmen, doorrijder meldt zich
Vanmorgen meldde zich de bestuurder van de auto die zondagmorgen een aanrijding veroorzaakte op de Weerdingerstraat en daarna weg reed. De 20-jarige man was in paniek doorgereden en vertelde thuis het verhaal dat hij was aangereden en de andere bestuurder was doorgereden. Toen zijn broer in de krant de ware toedracht las dwong hij zijn broer naar het politiebureau te gaan om zich te melden. Nadat de bestuurder was gehoord kon hij het bureau verlaten.

Vries, hardnekkige bromfietser
Vanmorgen werd een 17-jarige jongen uit Zuidlaren bekeurd omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Ook reed hij aan de verkeerde kant van de weg. Nadat hij zijn bekeuring in ontvangst had genomen reed hij verder. Even later zagen de agenten hem opnieuw zonder helm rijden over de Zuidlaarderweg in Tynaarlo. Ook nu reed hij aan de verkeerde kant van de weg. Toen hij de agenten zag sloeg hij af en ging er vandoor. Omdat de agenten wisten waar hij werkte wachtten zij hem in de nabijheid op. Even later kwam hij aanrijden, nog steeds zonder helm. Hij kreeg opnieuw een proces-verbaal en de bromfiets werd voor onderzoek meegenomen. Een test leerde dat de bromfiets een te hoge constructiesnelheid te hebben waarop het voertuig in beslag werd genomen.

Een, schapendiefstal
Meldde vanmorgen een man dat uit het weiland bij zijn woning 9 schapen (8 ooien en 1 ram) waren weggenomen. Hij komt nog aangifte doen, schade nog niet bekend.

Coevorden, autokraak
Deed een 31-jarige man uit Coevorden aangifte van inbraak in zijn auto die aan de Anne de Vrieslaan stond. Een raampje werd vernield waarna de telefoon werd ontvreemd. Ongeveer f 1.000,- schade.

Coevorden, diefstal autovelgen
Werden vannacht van een Mercedes, die stond in een garage aan de Jeroen Boschstraat, alle vier autovelgen (vijfgaats) weggenomen. Bij een andere autokraak aan de Anne de Vrieslaan werden in de omgeving 4 andere vijfgaatsvelgen aangetroffen. Vermoedelijk heeft men in de onmiddellijke omgeving van de Anne de Vrieslaan de velgen verwisseld. Mogelijk hebben getuigen deze verwisseling gezien. De politie wil graag met hen in contact komen.

Emmen, autokraak
Deed vanmorgen een 24-jarige man uit Emmen aangifte van diefstal uit zijn auto die aan de Zweelerbrink stond. Een raampje werd vernield. Weggenomen werden o.a. radio, discs, versterker en een jas. Totale schade bedraagt enkele duizenden guldens.

Schoonebeek, inbraak clubkantine
Werd ingebroken in de kantine van de Politie Honden Vereniging aan de Oldenhuis Gratamaweg. De deuren werden geforceerd waarna binnen een flinke puinhoop werd aangericht. Ook werden vernielingen aangericht. Het bedrag van de aanzienlijke schade is volgens de 52-jarige aangever uit Klazienaveen niet bekend.

De Wijk, inbraak bij afhaalrestaurant
Werd vannacht ingebroken bij een afhaalrestaurant aan de Dorpsstraat. De voordeur werd geforceerd waarna men de kassalade meenam. Elders in de Dorpsstraat werd de kassalade later teruggevonden zonder geld. Niet bekend hoeveel geld verdwenen is.

Hoogeveen, vernielingen aan pomp
Op de hoek van de Willemskade met Schoolstraat waren pompen geplaatst om het grondwaterpeil te verlagen. Eén van deze geluidsarme pompen werd afgelopen weekeinde op de kant gegooid waarna de pomp vastliep. Het bedrijf uit Nieuwleusen heeft een schade van f 10.000,-. Een 26-jarige man uit Emmen deed namens het bedrijf aangifte.

Gasselternijveen, vermeende schennispleger aangehouden Werd vanmorgen op de Schoenerstraat een 19-jarige vrouw uit Gasselte aangesproken door een man die in zijn zwarte Fiat Panda bleef zitten. Terwijl hij haar de weg vroeg zat hij met ontbloot onderlichaam in de auto en bevredigde zichzelf. De vrouw schrok hier hevig van en ging weg van de auto waarna de man wegreed. Later zag zij diezelfde auto rijden in de Ceresstraat. De bestuurder van die auto werd later in een bedrijf aangehouden maar ontkende de schennispleging. De 33-jarige man uit Hoogezand werd na overleg met justitie later heengezonden zonder proces-verbaal.

Smilde, man aangehouden na bedreiging ambtenaar Werd vanmorgen een 33-jarige man uit Smilde aangehouden bij het loket dienstverlening van de gemeente Middenveld, locatie Smilde. De man kreeg zijn zin niet (voorschot) waarna hij de ambtenaar bedreigde en vernielingen aan de balie aanrichtte. Met een dagvaarding om op 17 januari 2000 voor te komen kon hij het bureau verlaten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie