Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse opkoopregeling productiequota sector ruwe tabak

Datum nieuwsfeit: 26-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Middenstand en Landbouw België

26/10/1999

PERSBERICHT

OPKOOPREGELING VOOR PRODUCTIEQUOTA IN DE SECTOR RUWE TABAK

De Minister van Landbouw en Middenstand vestigt de aandacht van de tabakstelers en de kandidaat- tabakstelers op de opkoopregeling voor productiequota in de sector ruwe tabak.

Het productiequotum van de tabakstelers die vóór 1 september 1999 hebben besloten de tabaksteelt definitief te beëindigen wordt te koop aangeboden.

Het totaal van de te koop aangeboden productiequota bedraagt 103.047 kg. Deze hoeveelheid omvat 94.438 kg van de soortengroep dark air cured tabak en 8.609 kg van de soortengroep light air cured tabak.

Tabakstelers en kandidaat-tabakstelers kunnen deze productiequota tot en met 31 december 1999 kopen. Hun productie-eenheid moet echter in de voor de teelt van tabak erkende productiegebieden van België gelegen zijn.

De individuele producenten die lid zijn van de Belgische telersvereniging "C.V. Belgische Tabakstelers" (B.T.T.) hebben voorrang op andere producenten om de in het kader van de opkoopregeling aangeboden productiequota te kopen.

Koper en verkoper moeten een schriftelijke overeenkomst over de afstand van de productiequota afsluiten en bij het Bestuur voor het Landbouwproductiebeheer (adres hieronder aangegeven) ten laatste op 31 december 1999 laten registreren.

Indien de productiequota op 31 december 1999 nog niet door tabakstelers of kandidaat-tabakstelers zijn gekocht, worden ze definitief door de Europese Unie opgekocht. De nationale garantiedrempel wordt dan met de opgekochte hoeveelheid verminderd.

Kandidaat-kopers kunnen vóór 20 december 1999 contact opnemen met het Ministerie van Middenstand en Landbouw, Bestuur voor het Landbouwproductiebeheer, dienst akkerbouw, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel, tel.02/208.37.86.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie