Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Versterking voor Stadszaken Tilburg

Datum nieuwsfeit: 26-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

26-10-99

Versterking voor Stadszaken

Actief ontwikkelingsbeleid maakt kwantitatieve en kwalitatieve impuls noodzakelijk

De dienst Stadszaken gaat op korte termijn nieuwe medewerkers werven om personele knelpunten op te lossen. Burgemeester en wethouders hebben toestemming gegeven voor een uitbreiding van de formatie met 10,7 plaatsen (full time gerekend). De uitbreiding wordt grotendeels betaald uit de grondexploitatie, omdat de knelpunten zich daar ook voornamelijk voordoen. De dienst krijgt 3 nieuwe projectleiders Grondzaken, 2 projectleiders Stedenbouw, 2 ontwerpers Groen en Infrastructuur en 2 projectmanagers structuurplanning. De resterende 1,7 fte wordt gerealiseerd bij andere afdelingen.

De orderportefeuille van het Grondbedrijf is de afgelopen jaren voortdurend gegroeid maar de bezetting van de dienst is nauwelijks daarop aangepast. Aan vaststaande projecten staat voor de volgende bedragen aan plan- en apparaatskosten uit:

19969,6 mln.
199710,7 mln.
199812,5 mln.
199915,0 mln.
200015,8 mln.
200113,7 mln.
200213,8 mln.

Een toename dus van circa 50 procent. Deze opdrachten moeten grotendeels worden uitgevoerd door de dienst Stadszaken. De afgelopen jaren is de vaste bezetting hiertoe met slechts met één plaats uitgebreid. Voor de rest zijn tijdelijke krachten ingeschakeld en is er geschoven met planningen en prioriteiten. Dit heeft geleid tot hoge belasting van medewerkers; er worden immers ook steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit van het werk.

Het principiële standpunt is dat de kerntaken van de overheid met eigen medewerkers moeten kunnen worden gedaan. Daarom gaat het management gaat nu structureel investeren in de kwaliteit van de organisatie door nieuwe krachten te werven, en daarnaast interne verschuivingen te realiseren. Voor een deel gaat het hier om een inhaalslag, voor de rest laat het zich niet aanzien dat het werk in de Grondexploitatie de komende jaren afneemt.Er is dus sprake van een structurele uitbreiding. De dienst blijft overigens daarnaast werken met tijdelijke krachten waar dat mogelijk is. Maar uitbesteden wordt lastiger, is duur en biedt geen oplossing voor ieder probleem.

Contactpersoon:
Hans van den Berk, Stadszaken, telefoon 013 542 8677 Hans Leeuwenkamp, Concernstaf, telefoon 013 542 8993

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie