Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bondsraad ABVAKABO FNV vraagt hogere FNV-inzet

Datum nieuwsfeit: 26-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Bondsraad ABVAKABO FNV vraagt hogere FNV-inzet

ZOETERMEER, 26 OKTOBER 1999

De bondsraad van ABVAKABO FNV heeft vandaag uitvoerig gesproken over de FNV-inzet voor de CAO-onderhandelingen voor het jaar 2000. De bondsraad heeft besloten er bij de FNV op aan te dringen de looneis te verhogen van 3% naar 4%. De inzet voor secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder de goede doelen) blijft 0,5%. Daarmee komt de gevraagde totale ruimte voor verbetering van arbeidsvoorwaarden uit op 4,5%.

De bondsraad van ABVAKABO FNV komt tot deze hogere eis omdat zij vindt dat ook werknemers meer moeten profiteren van de meevallende economische ontwikkeling van de laatste jaren. Met een hogere eis verwacht de bondsraad dat tenminste de FNV-eis uit de discussienota van 3% volledig wordt gerealiseerd. Een belangrijk extra argument daarbij is dat men heeft gezien hoe het topmanagement in de afgelopen jaren voor zich zelf exorbitante salarisstijgingen heeft gerealiseerd. Daarnaast speelde in de discussie ook een belangrijke rol dat de leden van de bondsraad een hogere inflatie verwachten dan tot nu toe voorspeld werd.

De bondsraad ondersteunde de voorstellen van het bondsbestuur om indien mogelijk ook een gedeeltelijke looneis in centen in plaats van procenten te realiseren.

ABVAKABO FNV kan zich goed vinden in de FNV-voorstellen op het gebied van scholing, loopbaanbeleid, vermindering werkdruk, combinatie van werk en privé, reïntegratie, arbeidsomstandigheden en dergelijke. De bondsraad gaf aan dat aan deze themas hoge prioriteit wordt gegeven. Als 0,5% hiervoor niet voldoende is kan binnen de totale loonruimte door sectoren het percentage worden verhoogd.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie