Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nrd Holland tevreden over uitvoering fietspadenplan

Datum nieuwsfeit: 26-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland


26 oktober 1999
Geld voor fietspaden optimaal gebruikt

Het college van GS is akkoord gegaan met de evaluatie van het fietspadenplan over de periode 1989-1999. GS heeft de evaluatie aangegrepen om in de nabije toekomst tot een regionaal netwerk van fietspaden te komen. Bedoeling is om tot een zo goed mogelijke onderlinge verbinding van de kernen en andere herkomst- en bestemmingslocaties in de provincie Noord-Holland te komen. Verder zal bij het opstellen van het netwerk gekeken worden naar de overstap van de fiets op het openbaar vervoer, de zogenaamde ketenbenadering. Uiteindelijk zal het netwerk fietsverbindingen onderdeel uit gaan maken van het Provincaal Verkeer- en Vervoersplan (PVVP).
De evaluatie en de daarbij behorende aanbevelingen worden ter advisering op 5 november aan de commissie Wegen, Verkeer en Vervoer voorgelegd.

Vanaf 1989 tot en met 1998 heeft de provincie bijna 28 miljoen aan subsidies uitgegeven voor de aanleg van fietsprojecten. In totaal zijn er 67 projecten gerealiseerd met een lengte van 116 km. Uit de evaluatie is ook duidelijk geworden dat van de mogelijkheden van het fietspadenfonds optimaal gebruik is gemaakt; de door de provincie beschikbaar gestelde middelen zijn volledig besteed. De evaluatie heeft verder geleerd dat het goed zou zijn om te komen tot een regionaal netwerk van fietspaden en zo tot een betere samenhang van de verschillende fietsverbindi ngen tussen de kernen in de provincie Noord-Holland te komen.
De komende tijd zal moeten worden onderzocht aan welke voorwaarden zo'n netwerk zou moeten voldoen. Zo zal er onder meer gekeken worden naar de overstap van de fiets op het openbaar vervoer door het realiseren van goede fietsenstallingen. Verder zal er gekeken worden naar de aansluitingen van zo'n netwerk op de fietsverbindingen in het ROA-gebied dat daarvoor een eigen verantwoordelijkheid heeft. Bij het opstellen van het regionale netwerk zal overleg plaatsvinden met het ROA, wegbeheerders zoals gemeenten en waterschappen en met belangenorganisaties zoals het ENFB.
___________________________________

Inlichtingen voor anderen: Henk Wolleswinkel, tel. (023) 514 52
32

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie