Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe structuur binnen Belgische Marine

Datum nieuwsfeit: 27-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Belgische Krijgsmacht

Persmededeling 296 van 25 oktober 1999:

De Staf van de Marine deelt mee:

Nieuwe structuur binnen de Belgische Marine.

Op 27 oktober zal de Marine overgaan tot een herverdeling van de bevoegdheden en naar een nieuwe structuur waarbij een beter onderscheid wordt gemaakt tussen beleid en uitvoering. De besluitvorming blijft zoals voorheen bij de Stafchef van de Marine die tevens de volle verantwoordelijkheid blijft dragen voor de paraatstelling van alle marine-middelen.

In uitvoering van deze opdracht wordt hij voortaan bijgestaan, naast de Staf van de Marine, door het nieuw opgerichte Operationeel Commando dat zal instaan voor de uitvoering van de genomen beslissingen. Deze nieuwe commandostructuur integreert de huidige commando's COMOPSNAV (operaties), COMLOGNAV (logistiek) en COMINAV (instructie) zodat alle uitvoerende marinetaken onder de bevoegdheid van één Commandant komen die hierbij wordt geholpen door de 10 korpscommandanten.

Het Operationeel commando van de Marine zal afgekort worden onder de tweetalige benaming COMOPSNAV wat ook van toepassing is op zijn commandant (in het Engels ADMBEFLEET). Het hoofdkwartier van dit nieuwe commando blijft in Zeebrugge.

De samenwerking met de andere Krijgsmachtdelen en met buitenlandse Marines blijft ongewijzigd. COMOPSNAV blijft eveneens de functie uitoefenen van Admiraal BENELUX in het Belgo-Nederlands hoofdkwartier te DEN HELDER (NL).

Deze nieuwe interne organisatie is erop gericht haar speerpunt, zijnde de vloot, op de meest efficiënte manier paraat te stellen en de inzet ervan te ondersteunen om op deze manier haar opdrachten te kunnen blijven uitvoeren. Uitgangspunt hierbij is de wil om als een volwaardige partner bij te dragen tot de internationale operaties, alsook die van steun aan de Natie, door de Regering beslist.

De invoering van deze nieuwe structuur zal gebeuren ter gelegenheid van een plechtigheid op 27 oktober in Zeebrugge.

Voor meer informatie: contacteer SID
Quartier Reine Elisabeth / Kwartier Koningin Elisabeth Tf: 02/701.39.50 - Fax: 02/701.48.62 - email: (press@js.mil.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie