Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV ontwikkelt nieuwe werkdrukmeter

Datum nieuwsfeit: 27-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV

FNV: Nieuwe werkdrukmeter


- Embargo tot 13.00 uur -

De FNV heeft een instrument ontwikkeld waarmee de ongrijpbaarheid van het verschijnsel werkdruk tot het verleden behoort. In navolging van de Quick Scan Werkdruk 1.0, die uitsluitend was toegespitst op de industrie, kan met de nieuwe versie binnen alle sectoren op een eenvoudige manier de werkdruk worden vastgesteld. Het programma sluit naadloos aan bij verschillende initiatieven van sociale partners om de werkdruk te bestrijden.

De werkdrukmeter, die werd ontwikkeld door specialisten van de vakcentrale, FNV Bondgenoten, ABVAKABO, de Bouw- en Houtbond FNV en van uitgeverij Kerckebosch, is een snel, flexibel en bovendien makkelijk toepasbaar instrument dat werkt op basis van vragenlijsten. Eenieder die met een pc uit de voeten kan en de gevraagde gegevens invoert, kan de resultaten na vijf minuten van de printer halen. Niet alleen worden deze resultaten uitgesplitst naar afdelingen en functies, maar ook maakt de Quick Scan Werkdruk 2.0 een vergelijking met branche- of sectorgegevens. Tot slot biedt het softwareprogramma suggesties voor die werkomstandigheden die voor verbetering vatbaar zijn. Daarmee is de quickscan een belangrijk wapen in handen van bedrijfsledengroepen en ondernemingsraden, terwijl ook ondernemers in het MKB, P&O-functionarissen en zelfs arbo-professionals er hun voordeel mee kunnen doen.

Vanmiddag overhandigde FNV-vicevoorzitter Kitty Roozemond het eerste exemplaar van de Quick Scan Werkdruk 2.0. aan de heer Hans de Boer, voorzitter van MKB Nederland. Bij diezelfde gelegenheid werd een demonstratie van de software gegeven en gaven OR-leden van verschillende bedrijven een interview over de Quick Scan.

Meer informatie: FNV Voorlichting,
Ditte Papousek: 020 5816 551/ 06 20448676 of Richard Gielen: 020 5816 556

Voor het bestellen van een demoversie van de Quick Scan Werkdruk
2.0:

Uitgeverij Kerckebosch; Sipke Gelling, 030-6984222/ 06 - 51314903

Uitreiking en demonstratie van de Quick Scan Werkdruk vinden plaats om 13:00u in de Frits van de Poelzaal in perscentrum Nieuwspoort, Den Haag. Uiteraard is er na afloop gelegenheid tot het stellen van vragen.

27 okt 99 11:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie