Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Groningen

Datum nieuwsfeit: 27-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen: B & W besluiten

Van Starkenborgh weer stapje verder
Het college gaat akkoord met inspraakrapportage rond het concept-stedenbouwkundig plan Van Starkenborgh. De nieuwe woonwijk Van Starkenborgh komt tussen het Van Starkenborghkanaal en De Hunze te liggen. Er worden 295 woningen gebouwd. Naar aanleiding van de inspraak zijn een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn onder meer de fiets-voetgangersverbindingen uitgebreid of op een betere plek gekomen.
Het is voor de eerste keer in Groningen dat een bouwproject in zijn geheel uitbesteed wordt aan een combinatie van projectontwikkelaars. Onder de naam VoF Van Starkenborgh zijn zij verantwoordelijk voor de totale planontwikkeling. De gemeente beperkt zich tot het schrijven van de nota's, het uitvoeren van wettelijke taken, en toetsing. Begin volgend jaar verschijnt het eerste evaluatierapport over deze wijze van werken.
Het plan gaat nu via de raadscommissie VRO door naar de raad waar het naar verwachting op 24 november wordt besproken.

Datum besluit: dinsdag, 26 oktober 1999
Nota: Stedenbouwkundig plan Van Starkenborgh

Overbruggingsregeling voor huursubsidieval verlengd Op 12 juli jl. besloot het college van B&W een overbruggingsregeling te treffen voor WIW-ers die in de problemen waren gekomen door de huursubsidieval. Het gaat hierbij om een voorschot dat dient ter overbrugging tot er vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een regeling voor het compenseren van de huursubsidieval is vastgesteld.
Volgens minister De Vries (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) kan de hoogte van de compensatie pas in de loop van het jaar 2000 exact worden berekend, want voor de berekening is de definitieve vaststelling van de huursubsidie per 1 juli 1999 per huishouden nodig. Om er toch voor te zorgen dat de WIW-ers eerder gecompenseerd worden is er voor gekozen om nog in 1999 een voorlopige toekenning te verstrekken, die gebaseerd is op voorlopige gegeven. Toch zal uitbetaling van het voorschot nog enkele maanden kunnen duren. Hierdoor is het mogelijk dat de WIW-ers vanaf 1 oktober 1999 geen compensatie meer ontvangen op grond van de gemeentelijke regeling. Dit betekent een forse teruggang in het netto besteedbaar inkomen. Daarom is het college van B&W bereid de gemeentelijke overbruggingsregeling te verlengen tot het moment dat het Ministerie van VROM daadwerkelijk overgaat tot uitbetaling van de compensatie.

Datum besluit: dinsdag, 26 oktober 1999
Nota: Overbruggingsregeling huursubsidieval

12e Huis zorgt voor minder overlast op straat
Het dagbestedingsproject voor verslaafden, het 12e Huis, is redelijk succesvol in het verminderen van overlast op straat. In de twee jaar dat het 12e Huis bestaat, zijn 17 deelnemers doorgestroomd naar een (betaalde) baan of naar een werkproject. Dit blijkt uit een eerste evaluatie van het dagbestedingsproject, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Intraval in opdracht van de gemeente Groningen. Het 12e Huis wil aan de moeilijkste groep verslaafden (veelal overlastveroorzakers) in Groningen naast zorg en hulp, zinvolle vormen van dagbesteding bieden. Een deel van de deelnemers aan het project stroomt zelfs door naar een Melkert baan of naar een 'gewone' betaalde baan of gaan een vervolgtraject bij Werkprojecten Groningen doen. Opvallend is verder dat de woonsituatie van de ex-deelnemers duidelijk is verbeterd.
Het college van B&W concludeert dat het project in een behoefte voorziet, maar op enkele punten verbeterd kan worden. Zo zal er meer aandacht moeten zijn voor (potentiële) afhakers en moet het aantal deelnemers vergroot worden. De doorstroom naar andere projecten moet verbeterd, evenals de registratie en de afstemming hiervan met de politie. Vanaf 1 januari 2000 zal worden gestart met een nieuwe werkwijze.

Datum besluit: dinsdag, 26 oktober 1999
Nota: Evaluatie dagbestedingsproject 12e Huis

Nieuwe woningen in Oosterpark
De voormalige locatie van het Noorderpoortcollege in het Oosterpark maakt plaats voor nieuwe koopwoningen. Dit staat in het Concept Stedenbouwkundig plan Locatie Noorderpoortcollege Oosterpark, dat B&W vandaag vrijgegeven hebben voor inspraak.
Het gaat om het gebied dat wordt omsloten door de Pioenstraat, Resedastraat, Hyacinthstraat en Anjelierstraat. Deze locatie komt vrij door het vertrek van het Noorderpoortcollege uit het Oosterpark. Op deze locatie komen 25 tot 30 grondgebonden woningen. Dergelijke woningen komen niet veel voor in het Oosterpark en vormen dus een goede toevoeging aan het relatief eenzijdige woningbestand. De prijzen komen ongeveer tussen de f 260.000,- en f 315.000,- te liggen. Parkeren kunnen de toekomstige bewoners in de inpandige parkeergarage onder de nog te bouwen woningen aan de Hyacinthstraat. De monumentale bomen aan de Resedastraat blijven staan.
Het Concept Stedenbouwkundig plan ligt van 11 november tot en met 8 december 1999 voor inspraak ter inzage. Op 24 november is er een inspraakavond in het Treslinghuis, Klaprooslaan 120. De avond begint om 20.00 uur.

Datum besluit: dinsdag, 26 oktober 1999
Nota: Concept-stedenbouwkundig plan locatie Noorderpoortcollege Oosterpark

Aangepaste woningen op CiBoGa-terrein
De initiatiefgroep Schots en Scheef (bestaande uit mensen met een lichamelijke handicap) wil graag in eigen beheer zon 30 woningen voor gehandicapten bouwen rondom een ADL-voorziening (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen). Op deze manier kunnen gehandicapte mensen alleen of samen met partner of gezin zelfstandig wonen.
Op het CiBoGa-terrein is inmiddels ruimte gereserveerd voor dit project. Het Gasfabriekterrein lijkt hiervoor het meest geschikt. Niet alleen om dat het dicht bij de binnenstad ligt, maar ook omdat deze locatie heel geschikt is voor gestapelde, gelijkvloerse woningen. Om dit project uit te kunnen voeren is een team samengesteld van vertegenwoordigers van de initiatiefgroep, een bewonersdeskundige, de projectontwikkelaar Wilma Bouw, de corporatie Nijestee en de projectbegeleider Volkshuisvesting.
Dit antwoordt het college op vragen van de PvdA-fractie over aangepaste woningen op het CiBoGa-terrein.

Datum besluit: dinsdag, 26 oktober 1999
Nota: Beantwoording vragen inzake initiatief aangepaste woningen met ADL-post op CiBoGa

En verder heeft het college besloten...
De raad voor te stellen in te stemmen met het voornemen tot fusie tussen de NV EDON Groep en de PNEM/MEGA Groep. Het college plaatst hierbij wel de aantekening dat een eventueel besluit tot verkoop van het aandelenbezit niet door anderen geblokkeerd kan worden. De macht om iemand te vervangen wordt verleend aan het bestuur van de EDON Groep door de burgemeester hiervoor een volmacht te laten tekenen. Tenslotte stelt het college de raad voor in te stemmen met een bundeling van aandelen en de noordelijke afdelingen van de VNG in kennis te stellen van de voorgenomen fusie.

Datum besluit: dinsdag, 26 oktober 1999
Nota: -

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 27 oktober 1999. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...