Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten derde kwartaal: Compaq weer winstgevend

Datum nieuwsfeit: 27-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Compaq meldt resultaten derde kwartaal

Bedrijf is weer winstgevend

Gouda, 27 oktober 1999 - Compaq Computer Corporation kondigt vandaag een wereldwijd behaalde omzet van $ 9,2 miljard aan voor het derde kwartaal dat eindigde op 30 september 1999. De totale omzet in het derde kwartaal is met 5 procent toegenomen ten opzichte van het derde kwartaal van 1998 (6 procent, uitgaande van constante valutakoersen) en is met 2 procent gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal van dit jaar.

Compaq rapporteert een nettowinst in het derde kwartaal van $ 140 miljoen, ofwel $ 0,08 per aandeel. De gerapporteerde resultaten zijn inclusief de reeds aangekondigde herstructurering en daaraan gerelateerde kosten van $ 868 miljoen en een eenmalige winst van $ 1,2 miljard door de verkoop aan CMGI van een meerderheidsaandeel in AltaVista Company. Op operationele basis bedraagt de nettowinst voor het kwartaal $ 117 miljoen, ofwel $ 0,07 per aandeel.

"In het derde kwartaal heeft Compaq een daadkrachtig begin gemaakt met het uitvoeren van de acties die we juli jl. hebben aangekondigd," zegt Michael Capellas, President en Chief Executive Officer van Compaq. "Hoewel onze omzet lager is dan het vorige kwartaal, hebben we onze doelstellingen ten aanzien van de winst per aandeel bereikt. De bruto marge is gestegen en de operationele kosten waren lager."

De totale brutomarge voor het derde kwartaal was 23,2 procent. De operationele brutomarge was 23,3 procent. Dit is een verbetering van 2,8 procentpunten ten opzichte van het tweede kwartaal van 1999.

De operationele kosten in het derde kwartaal bedroegen $ 2,016 miljard. De operationele kosten namen af van $ 2,198 miljard in het tweede kwartaal tot $ 1,974 miljard in het derde kwartaal van dit jaar, een verbetering van 10 procent ($ 224 miljoen).

Bedrijfsoverzicht

Afgelopen juli verklaarde Compaq dat het haar bedrijfsactiviteiten zou aanpassen aan 'go-to-market' modellen, bedoeld om helderheid te verschaffen in Compaqs producten-, diensten- en oplossingenstrategie. Het bedrijf heeft drie wereldwijde business units opgezet en zal elk kwartaal de financiële resultaten van elke groep rapporteren.

De omzet van de Enterprise Solutions and Services Group (ESSG) was $ 4,9 miljard, een stijging van 12 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 1998. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal is de omzet onveranderd. De operationele omzet voor dit marktsegment
was $ 599 miljoen. Dat betekent een toename van 56 procent ten opzichte van het vorige kwartaal en 87 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 1998. De enterprise business was verantwoordelijk voor 54 procent van Compaqs omzet in het derde kwartaal van dit jaar.

De productomzet groeide ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 1998 met 14 procent tot $ 3,3 miljard en bleef gelijk ten opzichte van het vorige kwartaal. Deze groep (ESSG) laat een sterke groei zien in haar:
· Industry Standard Server Division, die met 27 procent groeide ten opzichte van het derde kwartaal van 1998;

· Business Critical Server Division (Alpha- en Himalaya-platforms, Tru64 UNIX-, OpenVMS- en Linux-besturingssystemen) die groeide met 12 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 1998;
· Storage Division die ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 1998 eveneens groeide met 12 procent.

De omzet van Services groeide met 7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 1998 tot $ 1,6 miljard en daalde met 1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, terwijl Compaq Professional Services met 17 procent groeide vergeleken met het derde kwartaal van 1998. De prestaties van ESSG werden positief beïnvloed door de brede marktacceptatie van de Compaq NonStop eBusiness-strategie, die het fundament vormt van de plannen van het bedrijf om klanten te helpen met het bouwen van de volgende generatie Internet-infrastructuur.

De omzet van de Compaq Consumer Group was $ 1,5 miljard, een stijging van 22 procent ten opzichte van het vorige kwartaal en een stijging van 15 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 1998. De operationele winst in dit marktsegment was $ 65 miljoen, een toename van 38 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal en een toename van 51 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 1998. De consumentenactiviteiten vertegenwoordigen 16 procent van de omzet van het bedrijf in het derde kwartaal.

Compaq behield in het derde kwartaal wereldwijd het grootste marktaandeel van consumenten PC's en maakte in volume een groei door van 53 procent voor desktop PC's en 44 procent voor mobiele PC's. De Consumer Group maakte in het derde kwartaal van dit jaar een significante groei door in Europa, Latijns-Amerika, Asia/Pacific en China.

De omzet van de Commercial Personal Computing Group (CPCG) was $ 2,7 miljard. Dit betekent een afname van 16 procent vergeleken met het voorgaande kwartaal en een daling van 12 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 1998. CPCG rapporteerde een operationeel verlies van $ 169 miljoen in het derde kwartaal, vergeleken met een verlies van $ 225 miljoen in het tweede kwartaal en een operationele winst van $ 116 miljoen in het derde kwartaal van 1998. Zakelijke PC-producten maken 30 procent uit van de totale omzet in het derde kwartaal.

Compaq noemt diverse factoren die verantwoordelijk zijn voor de terugval van de zakelijke PC-business, waaronder een reductie van de voorraden in het kanaal, agressieve prijsdruk en de invloed van de aardbeving in Taiwan.

"De respons van klanten op de PC-producten die we in het derde kwartaal hebben gelanceerd, was geweldig. We blijven de grootste PC-leverancier ter wereld,"zegt Capellas. "Niettemin hebben we de veranderingen in de PC-verkoop en het distributiemodel niet kunnen bijhouden. We gaan nu snel over op nieuwe bedrijfsmodellen die zullen leiden tot de volgende generatie van PC-innovatie en Internet-toegang."

De resultaten van de drie business groepen zijn exclusief de effecten van AltaVista, Compaq Financial Services en bepaalde niet geallokeerde kosten inzake overhead. Dit effect bedraagt in totaal $ 426 miljoen in het derde kwartaal, vergeleken met $323 miljoen in het derde kwartaal van 1998.

Over het geheel genomen was de geografische groei van Compaqs activiteiten in het derde kwartaal (ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar) als volgt: Noord-Amerika: 2 procent; EMEA: 2 procent; Latijns-Amerika: 27 procent, Asia/Pacific: 18 procent; Japan: 14 procent en China 7 procent.

Vooruitblik
Samenvattend zegt Capellas: "We hebben specifieke doelen vastgesteld voor het derde kwartaal. Zo is het bedrijf weer winstgevend en hebben we onze bedrijfsactiviteiten volledig in lijn gebracht met de marktbehoeften, waarmee een verbeterde concurrentiepositie is gerealiseerd. Daarnaast hebben we een duidelijke strategie geïmplementeerd die de volgende generatie Internet-infrastructuur bij bedrijven mogelijk zal maken. Dit zal de sleutel zijn tot een versnelde winstgroei voor Compaq. We staan voor een aantal belangrijke uitdagingen, maar hebben vertrouwen in een goede voortgang bij het realiseren van onze belangrijkste doelstellingen en het realiseren van meerwaarde voor onze aandeelhouders.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is wereldwijd leverancier van informatietechnologie. Compaq is het op één na grootste computerbedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van de productie en verkoop van personal computers. Compaq ontwikkelt en levert een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen inclusief services voor consumenten tot en met high-end enterprise computing omgevingen. Zo biedt het bedrijf fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, netwerk- en communicatieproducten, server-systemen, workstations, zakelijke desktop- en notebookproducten en consumenten pc's. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke programma's en bedrijfsvoering. Compaq-producten worden verkocht in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Compaq Business Partners. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op www.compaq.nl.


- Einde persbericht -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...