Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Groningen start project onopgeloste delicten

Datum nieuwsfeit: 27-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10/27/99

Politie start project onopgeloste delicten/
Onderzoeksteam onder leiding van politie en openbaar ministerie

Woensdag 27 oktober 1999

Regiopolitie Groningen begint binnenkort met een project onopgeloste ernstige delicten binnen de divisie Zware Georganiseerde criminaliteit. Dit project is een onderdeel van het nieuwe inrichtingsplan van Regiopolitie Groningen, dat in ontwikkeling is.

Het project onopgeloste ernstige delicten krijgt een structureel karakter in de grotere recherche onderzoeken. In het project zullen naar verloop van tijd alle onopgeloste zaken worden ondergebracht en bijgehouden. Bovendien onderhoudt het team contacten met lopende zaken elders in het land Het team bestaat uit medewerkers die niet betrokken zijn geweest bij lopende onderzoeken. Zij voeren indien nodig nieuwe onderzoekshandelingen uit. Zo werd onder andere in het onderzoek naar de moord op Anne de Ruyter de Wildt en Shirley Hereijgers al aan een second opinion gewerkt. Dit onderzoek zal dan ook in de nieuwe projectgroep niet meer worden meegenomen. De projectgroep beheert wel de dossiers van deze zaken en zal zonodig nieuwe onderzoekshandelingen starten. De projectgroep zal gaan bestaan uit ervaren rechercheurs die alle bescheiden en processen verbaal opnieuw zullen doorlopen op gebreken of niet onderzochte feiten.

Met deze werkwijze hopen politie en justitie onderzoeken die niet tot resultaat hebben geleid nog aan een laatste onderzoek te kunnen onderwerpen. Zaken waarin nog geen second opinion onderzoek is verricht en alle nieuwe ernstige delicten die niet tot resultaat hebben geleid zullen door het team worden onderzocht. Het team staat onder leiding van het hoofd divisie Zware Georganiseerde Criminaliteit van Regiopolitie Groningen en het hoofd Bijzonder Zaken van het Openbaar Ministerie Groningen.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 5 99 50 10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie