Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins Bernhard ontvangt nabestaanden Britse militairen

Datum nieuwsfeit: 27-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

27/10/99 Prins Bernhard ontvangt nabestaanden Britse militairen Tweede Wereldoorlog op Paleis Soestdijk

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden heeft vanmiddag op Paleis Soestdijk een delegatie nabestaanden ontvangen van een viertal in 1944 bij Fort Sint Andries (gemeente Maasdriel) omgekomen Britse soldaten. De delegatie is in Nederland voor de onthulling van een gedenkteken voor de vier militairen, die op 26 oktober plaatsvond. De Prins was voornemens deze onthulling te verrichten, maar heeft in verband met het herstel van zijn operatie van 16 september jongstleden besloten hiervan af te zien. In plaats daarvan heeft hij de delegatie op Paleis Soestdijk uitgenodigd.

Op 26 oktober 1944 sneuvelden de soldaten J.R. Hadwin en R. Stopher tijdens gevechtshandelingen bij Fort Sint Andries. Zij werden ter plaatse begraven. De soldaten R. Merrit en J.W. Walker overleden later in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Tijdens een reünie van veteranen die deze strijd overleefden, ontstond het idee om fondsen te werven, die een herbegrafenis van de soldaten Hadwin en Stopher op een militaire begraafplaats mogelijk zou maken. Toen een herbegrafenis niet mogelijk bleek, is besloten ter plaatse een gedenkteken op te richten voor de vier gesneuvelden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie