Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra aandacht Leiden voor onderhoud fietspaden

Datum nieuwsfeit: 27-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Extra aandacht gemeente voor onderhoud fietspaden

Bobbels op het verharde fietspad. Je hoeft geen Michael Boogerd of Jeroen Blijlevens te heten om last te hebben van opdringerige boomwortels onder het asfalt. De gemeente bestrijdt de wortels op een milieuvriendelijke manier: met zogeheten anti-worteldoek. Vorige week kreeg het fietspad langs de Gooimeerlaan deze behandeling.

De 'operatie' oogt weinig fijnzinnig, maar het middel tegen opdringerige boomwortels is bijzonder milieuvriendelijk. Het fietspad wordt met chirurgische precisie 'opengelegd' en langs het fietspad aan de kant van de bomen komt ondergronds een scheidingswand, het anti-worteldoek. Het materiaal van het anti-wortelscherm, in dit geval een soort polyester, is sterk genoeg om de wortels tegen te houden. De wortels kunnen blijven groeien, maar ze kunnen het fietspad-asfalt niet meer aantasten. De gemeente paste deze methode eerder toe bij het fietspad langs de Lage Rijndijk.

Boomwortels zijn niet de enige veroorzakers van asfaltbeschadiging. Tegen slijtage door verkeersgebruik kan de gemeente weinig doen. Zo krijgt over twee weken het fietspad Kanaalweg over de gehele lengte een nieuwe laag asfalt. Deze week werd bovendien het asfalt van het fietspad langs de Sumatrastraat vervangen. De werkzaamheden houden verband met de extra aandacht van de gemeente voor onderhoud aan fietspaden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie